Bursa Kent Konseyi'nden Yabancılar Buluşması - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi'nden Yabancılar Buluşması

Bursa Kent Konseyi\'nden Yabancılar Buluşması

Bursa Cıty Councıl Foreıgners Workıng Group toplantısı yapıldı

22.03.2013 16:09

Bursa Kent Konseyi (BKK) Yabancılar Çalışma Grubu (Bursa City Council Foreigners Working Group) tarafından düzenlenen toplantıda, Bursa'da iş, evlilik ve eğitim sebebiyle yaşayan yabancılar uyruklu vatandaşlar bir araya geldi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. BKK ofislerinden yapılan Bursa City Council Foreigners Working Group toplantısına, BKK Başkanı Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Erdem Saker, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ve Polonya, İtalya, Brezilya, Sırbistan, Suriye, Hollanda, İsveç, Fransa ve İspanya'dan gelen yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı. BKK Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ve Yabancılar Çalışma Grubu Sorumlusu Başak Saygı, konseyin çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdi. Bursa'da yaşayan, çalışan ve eğitim gören yabancı katılımcılar ise şehir hayatında karşılaştıkları sıkıntıları ve buna yönelik görüşlerini paylaştı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa'nın Türkiye'nin öncü şehirleri arasında yer aldığını hatırlattı. Bursa'nın binlerce yıllık tarihe, eşsiz bir doğaya sahip olduğunu anlatan Pala, "Yabancı konuklarla birlikte Bursa'da yaşıyoruz ve aynı havayı soluyoruz. Bursa'da yaşamanın sorumlulukları var. Bursalılar olarak yaptığımız çalışmalarla ülkemize hizmet ediyoruz. Bu şehirde yaşayan insanların hedefi dünyaya hizmet etmektir. Bursa Kent Konseyi de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye'nin en güçlü, en aktif kent konseyi olmuştur" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Erdem Saker ise, kent konseyine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve yerel gündem süreci hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi'nden Yabancılar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement