Bursa - Müezzinoğlu: 2023?e Kadar Hekim Açığımız Kapanır - Son Dakika
Güncel

Bursa - Müezzinoğlu: 2023?e Kadar Hekim Açığımız Kapanır

Bursa - Müezzinoğlu: 2023?e Kadar Hekim Açığımız Kapanır

Müezzinoğlu: 2023'e kadar hekim açığımız kapanırBURSA'da Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği 'Bursa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısıönda sanayicilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 yılına kadar hekim açığının kapanacağını söyledi.

28.05.2016 16:09

Müezzinoğlu: 2023'e kadar hekim açığımız kapanır

BURSA'da Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği 'Bursa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısıönda sanayicilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 yılına kadar hekim açığının kapanacağını söyledi.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği 'Bursa Bölgesel İş Geliştirme Toplantısıöna katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu sağlıkla ilgili iş adamlarının sorularını yanıtladı. 'Bursa büyürse Türkiye büyürö sloganın önemine değinen Müezzinoğlu, Türkiye'nin büyümesinde Bursa'nın rolunun önemli olduğuna dikkat çekti. Bursa'nın daha çok büyümesi gerektiğini hatırlatan Müezzinoğlu, 'Bursa büyüyecek ki Türkiye'yi büyütecek. Bu sorumluluktan Bursa uzak duramayacak. MÜSİAD'ın Altıncı Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı bu gelişmeye katkı sağlayacaktırö dedi.

Sağlık alanında yapılan yatırımlardan da bahseden Müezzinoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesindeki sağlık stratejilerini hatırlatarak, 'İnsan sağlıklı ise anlamlı ve değerlidir, hastayken değerli değil mi' Tabii ki de değerli. Ancak sağlıklı insan binlerce hayal kurabilen insandır. Onlarca hedefe koşan insandır. Ama hasta insanın tek bir hedefi vardır oda iyi olabilmek. Sağlık, Türkiye'nin önemli bir gündem maddesi. Sağlık, insanlık boyunca en önemli gündem maddesi olmuştur ve olmaya devam edecektirö şeklinde konuştu.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yakaladığı sağlık hizmetini Türkiye'nin de yakaladığına dikkat çeken Müezzinoğlu, sağlıkta ilerlemenin sadece tıp bilimini iyi bilmekle olmayacağını sözlerine ekledi. Müezzinoğlu, 'Tıp bilimini çok iyi bilerek yarınlarımızı iyi yapamayız. Tıp teknolojisinin en iyi teknolojilerini kullanarak yarınlarımızı güvenceye alamayız. Türkiye'nin sağlık hizmeti tüketiminde, hizmet sunumunda yakaladığı başarıyı üretimde de yakalamalıyız. 2023 yılında dünyanın en ileri sağlık hizmeti sunan ülkesi olarak övünç duymak yeterli olmaz. Sağlık sanayi, ilaç sanayi ve sağlık turizmi önemli hedeflerimiz arasında. Bizler düşündüklerimizi üretime dönüştürmeliyiz. Bu ürünü insanlığa sunan bir sürecin öncülüğünü yapmamız lazım. Girişimcilerimiz bu konuda öncü olmalı. Alın terinin de akıl terinin de kutsal ve değerli olduğunu bilmemiz lazım. Çünkü bize en çok faydalı olan, üretebilecek akıldırö ifadelerini kullandı.

"ALMAN VATANDAŞ TÜRK VATANDAŞI KADAR HIZLI HİZMET ALAMIYOR"

Türkiye'de kişi başına düşen hekim sayısından bahseden Müezzinoğlu, Alman bir vatandaşın Türk vatandaşlar gibi hızlı sağlık hizmeti alamadığını söyledi. Müezzinoğlu, 'Bir Alman vatandaşı ne acil hizmetlerini ne de uzman hekim hizmetlerini benim vatandaşım kadar hızlı alamıyor. Türkiye'de 10 bin nüfusa 17 Hekim düşüyor. Bu yönüyle hekim arkadaşlarımıza, sağlık hizmetini sunan hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına gönülden teşekkür borcumuz var. Onlar fedakarlıkla bu işi yapıyor. Bunun yanında hekim açığımızı hızlıca kapatmamız lazım. 2010 yılından itibaren tıp fakültelerine öğrenci alımlarını artırdık. Bu yıl 12 bin öğrenci aldık tıp fakültelerine. 2 bin 500 hekim ilk defa kadromuza eklendi. Bir sonraki yıl 4 bin hekim daha gelecek. Ondan sonraki yıllar 7-8 bin gelecek ve 2023 yılında hekim açığımız kapanacakö dedi.

CAMERON'A CEVAP

İngiltere'de yaklaşan AB referandumunda Türkiye'nin AB üyelik sürecini kampanya malzemesine dönüşürken, İngiltere Başbakanı David Cameron'un "Türkiye'nin AB'ye girmesi uzak bir ihtimal. Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır." ifadelerine Müezzinoğlu, 'O kendi işine baksın. Türkiye ve bu millet, hedeflerini belirleyen ve bu hedeflere yürüyen millettir. Onların son 3 yıldır Türkiye'nin büyük hedeflerinden nasıl rahatsız olduklarını görüyoruzö şeklinde cevap verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Müezzinoğlu: 2023?e Kadar Hekim Açığımız Kapanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement