Bursaarşivöldürdüğü Gencin Ailesinden Duruşmada Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Bursaarşivöldürdüğü Gencin Ailesinden Duruşmada Özür Diledi

Bursaarşivöldürdüğü Gencin Ailesinden Duruşmada Özür Diledi

17 Yaşındaki Liseli Eray Eren'i Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Tutuklu Sanık 45 Yaşındaki Muharrem Kutay, Çıktığı İlk Duruşmada, Eray Eren'in Kasıtlı Olarak Öldürmediğini Söyledi.

05.10.2010 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, kız kavgasında yeğenini dövenleri bulmak için geldiği parkta ateş ederken, olayla ilgisi olmayan 17 yaşındaki liseli Eray Eren'i ölümüne neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık 45 yaşındaki Muharrem Kutay, çıktığı ilk duruşmada, Eray Eren'in kasıtlı olarak öldürmediğini söyledi. Öldürdüğü gencin ailesinden özür dileyen Kutay, "Çok üzüldüm. Yapacak bir şey yok. Başları sağ olsun" dedi.

Merkez Yıldırım İlçesi Temenyeri Parkı'nda geçen 30 Mayıs günü saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, 16 yaşındaki yeğeni Furkan Kutay'ı döven kişilerden hesap sormak isteyen Muharrem Kutay, ruhsatsız tabancasıyla geldiği parkta yeğeniyle kavga eden gruba rastgele ateş etti. İddiaya göre Muharrem Kutay, silah sesini duyunca tek başına oturduğu banktan kalkarak kaçmak isteyen Eray Eren'i görünce, yeğenini dövenlerden biri sanarak 3 el ateş etti. Kurşunlardan biri olaylara karışmayan Eray Eren'in kafasına isabet etti. Ağır yaralanan talihsiz genç kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Polis, cinayetin ardından kaçan Muharrem Kutay'ı olaydan 25 gün sonra, hurdacıdan aldığı ev eşyalarını kamyona yükleyip, giydiği tulum ile kamyonun önünde oturarak İstanbul'a gitmek isterken yakaladı.

MALKİ'Yİ ÖLDÜRMEYİ KABUL ETMEMİŞ

Bursa'da 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen işadamı Nesim Malki cinayeti için hazırlanan iddianamede, tetikçilik yapması için teklif edilen 1 milyon 500 doları kabul etmediği öne sürülen Muharrem Kutay'ın yargılanmasına Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Muharrem Kutay'ın yeğeni Furkan Kutay'ı dövdüğü iddia edilen 17 yaşındaki Ö.A.D'nin tutuksuz yargılandığı ilk duruşma, Ö.A.D.'nin yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapıldı.

Hakkında "Ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istenen Muharrem Kutay, çıktığı ilk duruşmada Eray Eren'in ölümüne neden olduğu için üzgün olduğunu söyledi. Yeğeninin dövüldüğünü duyunca olay yerine gittiğini ve bir anlık öfke ile sağa sola rast gele ateş açtığını, fakat kimseyi özellikle vurmak istemediğini öne süren Muharrem Kutay şöyle dedi:

"Ben Eray'ı isteyerek vurmadım. Yeğenime saldırıp onu dövenlerin bulunduğu parkta, kaçanlara doğru rast gele ateş ettim. Eray'ın vurulduğunu ve öldüğünü daha sonra televizyonlardan öğrendim. Ailesinden ve yakınlarından özür diliyorum. Yapacak bir şeyim yok, başları sağolsun diyorum."

Öldürülen Eray Eren'in babası Metin Eren'in Muharrem Kutay'dan şikayetçi olduğu duruşmada söz alan tutuksuz sanık Ö.A.D., kız yüzünden Muharrem Kutay'ın yeğeni olan Furkan Kutay'ı dövdüğünü, olayların daha sonra cinayetle sonuçlandığını söyledi. Muharem Kutay'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

NK(FK/COŞ) (FOTOĞRAF)

Ö.A.D.: Ömer Abdullah Demir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaarşivöldürdüğü Gencin Ailesinden Duruşmada Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement