BUSAT Başkanı Esgin'e Yeni Görev - Son Dakika
Güncel

BUSAT Başkanı Esgin'e Yeni Görev

BUSAT Başkanı Esgin\'e Yeni Görev

BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Güney Marmara Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı seçildi.

17.04.2012 16:22  Güncelleme: 16:20

Yeni yönetim kurulunun belirlendiği genel kurulda Güney Marmara Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanlığına, oybirliğiyle 2 yıllığına BUSAT Başkanı Mustafa Esgin seçildi. Konseyin esas amacının Türkiye'nin dünyadaki en önemli medikal turizm destinasyonlarından biri hali gelmesini sağlamak olduğunu anlatan Başkan Esgin, "Türkiye'nin bu konuda bir marka olması için uzun yıllardır çalışmalar yapan kişi ve kurumları bir araya getiren Konsey'de, Güney Marmara Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı olarak 2 yıl görev almaktan onur duyacağım. BUSAT olarak da Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi'ne güç katacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Başkan Esgin, konseyin, dünyada medikal turizmin öncülüğünü yapan, sektörün lokomotifi konumundaki ve Amerika merkezli olan Medical Tourism Association derneğinin yetkili temsilcisi olduğunu belirtti. 16 Nisan 2009 tarihinde Chicago'da yapılan protokol ile konseyin Türkiye'deki tek yetkili kurum olarak MTA'nın partneri olduğunu hatırlatan Başkan Esgin, "Dünya Medikal Turizm Kongre ve Fuarının da organizasyonunu yapan bu dernek Türkiye'de medikal turizmin gelişmesi açısından önümüzdeki dönemde birçok faaliyet ile Türkiye de medikal hizmet sağlayıcılarına konseyimiz aracılığı ile birçok destek sağlayacaktır. 2 yıllık görev süresince hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdüreceğiz" dedi.

Konsey, Türkiye Sağlık Vakfı Himayesinde

THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ise yeni yönetim kurulu ile birlikte 2 yıl boyunca sosyal sorumluluk çerçevesinde görevlerini icra edeceklerini ifade etti. Çakmak, " Yeni üyelerimizle konseyimiz 163 üyeye ulaşmıştır.

Geçen yıl (TSV )Türkiye Sağlık Vakfı ile yapılan sözleşme gereği konseyimiz artık TSVTürkiye Sağlık Vakfı'nın himayelerinde faaliyetlerine devam etmektedir.Değerli zamanlarından bir kısmını Türkiye sağlık turizmini geliştirmek için harcayacak tüm yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum. Hep birlikte el ele yolumuza devam ederek hedeflerimize ulaşacağımızı ve ülke ekonomimize önemli katkılarda bulunacağımıza inancım tamdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BUSAT Başkanı Esgin'e Yeni Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement