Buse'nin Katili Bombanın Kabını Hazırlayan Sanıklar Mahkemede - Son Dakika
Güncel

Buse'nin Katili Bombanın Kabını Hazırlayan Sanıklar Mahkemede

Buse\'nin Katili Bombanın Kabını Hazırlayan Sanıklar Mahkemede

Mahkeme tutuklu sanıklardan Lütfi Balbal ile Okan Ağır'ı suçun niteliği ve değişme ihtimaline karşı tahliye etti.

08.04.2011 17:13

Mahkeme tutuklu sanıklardan Lütfi Balbal ile Okan Ağır'ı suçun niteliği ve değişme ihtimaline karşı tahliye etti.

Halkalı'da askeri personel taşıyan servis aracına saldırıda kullanılan bombanın içine konulduğu kabı hazırlayan ve hazırlatanların da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bombanın konulduğu metal kabı yaptırdığı iddia edilen tutuklu sanıklar Seyithan Özer ve Mehmet Kazım Sevim, Lütfi Balbal, Okan Ağar ile tutuksuz sanıklar İslam Erden, Kemal Çaylak, Salih Baykal, Behrem Üzer, Ramazan Çetinçakmak ve Nusret Deren katıldı.

SANIK BALBAL: "OLAYLA İLGİM YOK"

Tutuklu sanıklardan Lütfi Balbal cezaevinden mahkemeye Kürtçe savunma yapmak istediği yönünde dilekçe verdiği belirtildi. Ancak mahkemede Türkçe konuşan Balbal, "Olayla ilgim yok. Gizli tanık olduğu söylenen şahıs aynı apartmanda kalan ancak tartışmalı olduğumuz komşularımızdır. Ben basın açıklamasına dahi katılmadım. Tahliyemi istiyorum. " dedi.

İKİ TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmaya ara veren mahkeme, ara kararında Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer'in tutukluluğunun devamına karar verdi. Sanıklar Lütfi Balbal ile Okan Ağır'ı suçun niteliği ve değişme ihtimaline karşı tahliye eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

35 YIL İSTENİYOR

İddianamede sanıklar Seyithan Özer ve Mehmet Kazım Sevim'in 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yardım etmek ve terör örgütüne üye olmakö suçlarından 22, 5 yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede sanıklardan Ahmet Hakverir'in de 'örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

HALKALI SALDIRISI

Bu davada yargılanan 13 sanığın gözaltına alınmasının ardından bir gün sonra 22 Haziran 2010'da Halkalı'da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlenmişti. 'Kardelen Ayşe' olarak tanınan Elif öğretmenin eşi Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün de aralarında bulunduğu 5 askerin şehit olduğu saldırıda, asker kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti.

SALDIRININ FAİLLERİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Halkalı'da asker ve polise yönelik saldırının faillerine ilişkin soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda halen devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buse'nin Katili Bombanın Kabını Hazırlayan Sanıklar Mahkemede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement