Büstkid'den İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Büstkid'den İmza Kampanyası

Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD), internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

02.02.2018 10:55

Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD), internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

Büyükçekmece'de 46 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelerek 2014 yılında kurduğu çatı kuruluş Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (BÜSTKİD) internet üzerinden silah edinilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

Kampanya fikrini gündeme getiren BÜSTKİD Genel Koordinatörü Tuna Özdemir, "Türkiye Psikiyatri Derneğinin verilerine göre; ülkemizde 20 milyon bireysel silah bulunmakta ve bunun sadece 2,5 milyon kadarı ruhsatlı. 17 milyon silah ise ruhsatsız. Dünya genelinde silaha sahip olma oranlarına baktığımızda ise Türkiye olarak 27'nci sırada yer alıyoruz" dedi.

Bireysel silahlanmanın hızla arttığı ve istenmeyen olayların yaşandığı Türkiye'de, özellikle internet üzerinden kayıt dışı silah edinilmesinin engellenmesiyle ilgili gerekli yasal düzenleme ve yaptırımların hayata geçirilmesi konusunda bir kampanya başlatma fikirlerinin BÜSTKİD tarafından olumlu karşılandığını ve 17 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek bir imza kampanyası hayata geçirildiğini kaydeden Özdemir, "Konuya duyarlı sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlıklarımız ve yurttaşlarımızın vereceği destekle süre sonunda toplanan imzaları devletimizin yetkili makamlarına ulaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büstkid'den İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement