Büyük Kumla Barajı Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Büyük Kumla Barajı Temeli Atıldı

Büyük Kumla Barajı Temeli Atıldı

Çok sayıda davetlinin katıldığı törenle temeli atılan Büyük Kumla Barajı 29 Ekim 2016'da tamamlanacak.

13.07.2013 13:27

Gemlik büyük bir yatarıma daha ev sahipliği yaptı. Gemlik Büyük Kumla Barajı'nın Temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'nın katıldığı törenle temeli atılan Büyük Kumla Barajı 29 Ekim 2016'da tamamlanacak. 57 Milyon liraya tamamlanacak olan Barajın temel atma töreni öncesinde Mehteran Gösterimi büyük ilgi gördü. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start alan törenlerde DSİ Bölge Müdürlüğünün çalışmalarının yer alıp yatırımlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi de güne renk kattı.

Büyük Kumla Barajı Temel Atma töreninin açış konuşmasını yapan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Gemlik Marmara'nın ve Bursa'nın incisidir" diye başladığı konuşmasında, ilçenin 26 aylık süreçte emin ellerde büyük hizmet ve yatırımlara kavuştuğunu anlattı. "Gemlik'e hizmet yağmaya devam ediyor" diye konuşan Refik Yılmaz, alt yapı, derelerin rekreasyon çalışmaları, spor tesisleri, deniz uçağı seferleri, TOKİ Projeleri, hızlı tren, özel sektör işbirliği içinde ilçeye kazandırılan okullar, bölge hastanesi ve adliye binası çalışmalarını vurgulayan Refik Yılmaz, "Şimdi de sırada Büyük Kumla Barajı var. 25 yıldır konuşulan ancak bir adım atılmayan proje bugün hayata geçiyor. Su Akar Türk Bakar sözü, Su Akar Türk yapar sözüne dönüştü. Gemlik bugün bir büyük yatırıma daha kavuşuyor" dedi.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'da, 57 milyon liraya mal olacak olan Büyük Kumla Barajı'nın 14 milyon m3 depolama alanlı, 81 metre yüksekliğinde, 2 milyon 665 bin gövde hacimli olacağını belirterek, Gemlik Büyük Kumla Barajı'nın, Gemlik ilçe merkezinin yanı sıra Narlı, Karacaali, Büyük Kumla, Küçük Kumla, Kurşunlu, Gençali, Umurbey yerleşim alanlarıyla birlikte Gemlik Organize Sanayi Bölgesinin yılda 19 Milyon metreküplük içme, kullanma ve endüstri suyunun karşılanmasını sağlayacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de, Gemlik Büyük Kumla Barajının bitiminde Bursa Büyükşehir'e devredilerek, BUSKİ aracılığıyla işletileceğini ifade etti. Bursa Valisi Şahabettin Harput'da, Bursa'nın sadece sanayi kenti olmadığını belirterek, "Tarihi Bursa kenti tarım şehri, su şehri, yeşil şehirdir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'da, 2017 yılına kadar Bursa'nın tüm barajlarını tamamlayacaklarını ifade ederek, tarımı ayağa kaldırmanın yolunun sulama, barajlar ve gölet yapımlarından geçtiğini bildiren Eroğlu, Ak Parti dönemi ekonomi ve yatırım politikalarını açıkladı. 10 yılda 23 milyar dolar İMF borcunun yanı sıra, hortumlanmış 231 milyar dolarlık borcu da ödediklerini vurgulayan Veysel Eroğlu, merkez bankası kasasında şu an 130 milyar dolar döviz olduğunu sözlerine ekledi. İMF'ye 5 milyar dolar borç veren ülke durumuna geldiklerini savunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, faize giden vergi gelirlerini yatırıma yönlendirerek Türkiye'ye büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ta, Bursa'ya 7 milyar liralık yatırım yapıldığını, devam eden ve projelendirilen yatırımlarla Bursa'nın yatırımlarının giderek artacağına dikkat çekti. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin çalışmalarından da övgüyle bahseden Bülent Arınç, özellikle yeni Gemlik konusunda kolları sıvayan Refik Yılmaz'a tam destek verdiklerini bildirerek, "Gemlik bizim gözbebeğimiz bir ilçemizdir. Gemlik'e hükümetimizle, Büyükşehir Belediyemizle ne kadar yatırım yapsak azdır. Hamdolsun bu desteklerimiz, yatırımlarımız sürecektir. Deniz Uçağı, Büyük Kumla Barajı bir örnektir" diye konuştu. Deniz uçağı seferlerinden vatandaşların da yararlandırılmasını bir kez daha talep eden Bülent Arınç, Refik Yılmaz'dan gaziler ve şehit aileleriyle bu seferlerin başlatıldığı mesajını alınca, "Bu da hizmetlerimizin zekâtı olsun" dedi.

Protokol imzasının ardından telekonferans uygulamasıyla, Büyük Kumla Barajı temeli atıldı. Bakan Veysel Eroğlu, protokole göre barajın 29 Ekim 2016'da biteceğini belirterek, zamanında bitmemesi halinde yüklenici firmanın ilçeye bir okul yapacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük Kumla Barajı Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement