Büyükçekmece'de Dev 'Atatürk' Heykeli Açıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'de Dev 'Atatürk' Heykeli Açıldı

Büyükçekmece\'de Dev \'Atatürk\' Heykeli Açıldı

Büyükçekmece Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 75'inci ölüm yıl dönümünde ilçenin en büyük Atatürk heykelini açtı.

10.11.2013 14:59

Büyükçekmece Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 75'inci ölüm yıl dönümünde ilçenin en büyük Atatürk heykelini açtı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "İlçeye Atatürk anıtı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yıl dönümünde Büyükçekmece Belediyesi, Mimaroba'da yaptığı Atatürk anıtının açılışını yaptı. 7 metre yüksekliğiyle ilçede büyük Atatürk anıtı olma özelliğine sahip olan anıt; laiklik, adalet ve hukuk ifadelerini bir arada bulundurulması için 3 sütunu Türk Bayrağı ile birleştirildi. Açılış öncesi ulu önder Atatürk, saygı duruşu ile anıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı açılışta anıt, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganıyla ilçe halkına armağan edildi. Açılışa; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Alman Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ATATÜRK ANITI YAPTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Hasan Akgün, ilçe halkının yoğun talepleri üzerine Büyükçekmece'ye Atatürk Anıtı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve minnetle andıklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi'nde ilçemizin en büyük anıtıyla Atatürk'ü bir kez daha gönlümüze kazdık. Şehrimizin her meydanında uygun alanlarda Atatürk anıtları yapmaya devam edeceğiz. İlçemizde 20'nin üzeride anıt ve büst var ancak meydanlarımızdaki anıtlara baktığımızda 8'inci Atatürk anıtımız oldu" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'de Dev 'Atatürk' Heykeli Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement