Büyükelçi Vaskunlahti'den ODTÜ'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Vaskunlahti'den ODTÜ'ye Ziyaret

Büyükelçi Vaskunlahti\'den ODTÜ\'ye Ziyaret

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ ) Deniz Bilimleri Enstitüsü’nü ziyaret etti.

06.06.2014 15:59

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ ) Deniz Bilimleri Enstitüsü'nü ziyaret etti.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş'ten enstitüde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vaskunlahti, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini istediklerini söyledi.

Biyoçeşitlilik açısından denizin oldukça önemli olduğuna da vurgu yapan Büyükelçi Vaskunlahti, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile daha önce bir takım görüşmeler yaptık. Bana Mersin'de bir deniz bilimleri enstitüsünün olduğunu o zaman bahsettiler. Buraya geldik çünkü biz çevre konularıyla ilgiliyiz. Deniz konusuyla ilgiliyiz. Deniz bilimleri ile ilgiliyiz ve bu konularda özellikle farkındalıkla ilgiliyiz. Biyoçeşitlilik için denizin çok önemli olduğunu biliyoruz. Deniz canlılarının çok çeşitli olduğunu da biliyoruz. Biz buraya neler yapılıyor diye geldik. Eğer gerekirse de destek vermek için geldik. Finlandiya küçük bir ülke Baltık Deniz'ine sınırı var. Dolayısıyla bizde bir deniz ülkesiyiz ve denizin korunması için ne kadar çaba sarf edilmesi gerektiğinin de farkındayız. Şuanda ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ile Finlandiya'daki Türk Üniversitesi'nin de ilişkileri devam etmektedir.

Yapılan ziyaretten dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Enstitü Müdürü Kıdeyş ise, "Yapılan ziyaret bizleri oldukça sevindirdi. Kendilerine hem çalışmalarımızla ilgili bilgiler aktaracağız. Hem de işbirliği olanaklarını araştıracağız. Belki onlardan gönüllü kaplumbağa çalışanları gelebilir önümüzdeki yıllarda. Kendilerine bu durumdan da bahsettik. Daha önce Üniversitemizi ziyaret etmişler. Hali hazırda zaten bir işbirliğimiz var ama bunu daha da geliştirmek istiyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Vaskunlahti'den ODTÜ'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement