Büyükşehir'den 50 Dönümlük Sera Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den 50 Dönümlük Sera Hamlesi

Büyükşehir\'den 50 Dönümlük Sera Hamlesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 50 dönümlük dev alanda 2 milyon fidan ve çiçeğin yetişeceği sera için çalışmalara başladı.

08.08.2016 15:52  Güncelleme: 15:53

İl genelinde peyzaj uygulamaları ve çiçek ekiminin bu serada yetişecek bitkilerle sağlanacağını belirten Kent Estetiği Daire Başkanı Bahadır Belek, seradan yılda 2 milyon çiçek ve fidan elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın cadde ve sokaklarını estetik hale getirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Mahallesi içerisinde yer alan 50 dönümlük dev alanda sera kurma çalışmalarına başladı. Alanın etrafını çitlerle çeviren Büyükşehir Belediyesi, kurulacak serayla 2 milyon fidan ve çiçek yetiştirmeyi planlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu hamlesiyle dışarıdan çiçek alımının önüne geçerek tasarrufla sağlanan kaynakları başka alanlara aktarmayı hedefliyor.

'Sera Kurma Çalışmalarına Başladık'

Yaz döneminde 1 milyon, kış döneminde 1 milyon olmak üzere toplamda 2 milyon çiçek ve fidan yetiştirileceğinin altını çizen Kent Estetiği Daire Başkanı Bahadır Belek, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün liderliğinde kentimize estetik bir doku kazandırıyoruz. İl genelinde uyguladığımız peyzaj çalışmalarıyla vatandaşlarımızın takdirini topluyoruz. Daire Başkanlığımızın bütçesinde önemli bir paya sahip olan çiçek ve fidan alımının önüne geçmek adına sera kurma çalışmalarına başladık" dedi.

'Tasarruf Yapmış Olacağız'

Belek, "Mevcut seramız yeterli gelmediği için Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Mahallesi'nde 50 dönüm arazi üzerinde çiçek ve fidan yetiştireceğiz. Yaz ve kış dönemleri olmak üzere toplamda 2 milyon çiçek ve fidan elde edeceğiz. Böylelikle ciddi bir tasarruf yapmış olacağız. Dediğimiz gibi Manisalı vatandaşlarımız Sayın Başkanımız Cengiz Ergün ile özlediği Manisa'yı görmeye devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den 50 Dönümlük Sera Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement