Büyükşehir EBS'ye Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir EBS'ye Geçiyor

Büyükşehir EBS\'ye Geçiyor

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı tarafından EBS (adı altında bir seminer düzenlendi.

10.10.2015 13:56  Güncelleme: 13:57

Seminerin amacının kayıtlı bilgilerin etkili bir şekilde işleme konulmasını sağlayacak etmenleri bir an önce harekete geçirmek olduğunu belirten Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Funda Solak, Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı bir şekilde tüm işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştireceğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı tarafından EBS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) adlı bir seminer düzenlendi. Atatürk Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Funda Solak, yetkili müdürler ile Büyükşehir personeli katıldı. Yazılım Sorumlusu Uğur Yosun'un konuşmacılığını yaptığı seminerde, elektronik belge yönetim sisteminin belgelerin üretim, kayıt, erişim ve muhafaza işlemlerini belli bir plan dahilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin etkili bir şekilde işleme konulmasının önemine dikkat çekildi. Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojinin gelişimi ile belge üretim süreçlerinin elektronik ortamda gerçekleşeceğini belirten Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Funda Solak, "Bu sisteme geçişle birlikte belge üretiminden tasfiyesine kadar bütün sürecin tamamı elektronik ortamda gerçekleşecek" diye konuştu.

Doğru Bilgi, Doğru Zamanda En Az Maliyetle Ulaşacak

Kağıt, yazıcı, posta, arşivleme giderleri ile birlikte yönetici ve çalışanların zaman ve emek kayıplarının önemli ölçüde azalacağının önemine dikkat çeken Solak, "Elektronik belge sisteminin getirdiği faydaları ve imkanları da iyi değerlendirmek gerekir. Akıllı telefon ve tablet uygulamaları sayesinde mekan kısıtlaması olmaksızın elektronik ortamda hazırlanmış belgeleri inceleme, e-imza ve mobil imza ile imzalama ve ilgili kuruma gönderme gibi işlemler yüzde yüz güvenli erişim ile yapılabilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ilerleyen aylarda elektronik belge yönetim sistemine geçiş yapılacak. Bu sistem ile doğru bilgi, doğru zamanda, doğru kişilere, en az maliyetle ulaşacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir EBS'ye Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement