Çadır Kentte 6 Market Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte 6 Market Açıldı

Çadır Kentte 6 Market Açıldı

Akçakale ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, kendilerine dağıtılan kartlarla marketlerden alışveriş yapabilecek Kaymakam Fırat: "Artık Suriyeli kardeşlerimiz alışverişlerini kendileri yapacak ve kendi yemeklerini pişirecek"

26.08.2013 16:08

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde 6 market açıldı.

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve çadır kentte misafir edilen Suriyeliler, kendilerine dağıtılan kartla marketlerden alışveriş yapabilecek.

Marketlerin açılışını yapan Kaymakam Eyüp Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçakale'deki tesisin, Türkiye'nin en büyük çadır kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Daha önce çadır kentte barınan Suriyeliler'e günde 3 öğün sıcak yemek dağıtıldığını ancak bugünden itibaren market sistemine geçildiğini belirten Fırat, şöyle konuştu:

"Artık Suriyeli kardeşlerimiz alışverişlerini kendileri yapacak ve kendi yemeklerini pişirecek. Biz kardeş iki millet olsak da iki farklı kültürüz. Yemeklerimiz farklı, damak tatlarımız farklı. Bu sistemin daha yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bir haftadır denemelerimizi yaptık ve son derecede uyumlu geçti. Hayırlı uğurlu olsun."

Açılışa, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, tesis müdürü Halil Tekyıldız, müdür yardımcıları Mehmet Asutay, Bekir Engül, Hasan Öztürk, Hüseyin Ortaç ve Suriyeliler katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çadır Kentte 6 Market Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement