Çadır kentte ilk teravih - Son Dakika
Güncel

Çadır kentte ilk teravih

Yayladağı ilçesindeki TEKEL çadır kentinde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ilk teravih namazı için kamptaki camiyi doldurdu.

28.06.2014 03:12

Yayladağı ilçesindeki TEKEL çadır kentinde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ilk teravih namazı için kamptaki camiyi doldurdu.

Namaz öncesi Suriyeli din görevlilerin tarafından ilahi ve Kur'an-ı Kerim okundu. Çadır kentte okunan yatsı ezanı sonrası aralarında yaşlı ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda Suriyeli camiyi doldurdu.

Çadır kentlerde kalan kadınlar da kendileri için ayrılan bölmede namazlarını kıldı. Namaz sonrası Suriye'deki olayların bitmesi ve ülkelerindeki olaylarda hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Çadır kent din görevlilerinden Ömer Huzeyfe AA muhabirine, vatanlarından uzakta 4. ramazanı Türkiye'de geçirdiklerini belirtti.

Mübarek ramazanı buruk karşıladıklarını belirten Huzeyfe, burada hüzünlü de olsalar ibadetlerini yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını hatırlatan Huzeyfe, "Burada çok güvendeyiz. Sağ olsun Türkiye bize kucak açtı. Ancak bizler ramazanı, bayramı vatanımızdan, yakınlarımızdan uzakta geçiriyoruz. Bu yüzden aklımız hep ülkemizde. İnşallah önümüzdeki ramazanda Suriye'de oluruz" dedi.

abdest alan Suriyeliler

Teravih namazı kılan Suriyeliler

Suriyeli din görevlisiyle röportaj

Çadır kentte ilk teravih
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çadır kentte ilk teravih - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement