Çanakkale'de 100'üncü Yıla Özel, Maket Uçak Yarışması - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 100'üncü Yıla Özel, Maket Uçak Yarışması

Çanakkale\'de 100\'üncü Yıla Özel, Maket Uçak Yarışması

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için düzenlenen etkinlikler kapsamında, ilkokul öğrencilerinin yer aldığı maket uçak yarışması yapıldı.

04.06.2015 11:51

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için düzenlenen etkinlikler kapsamında, ilkokul öğrencilerinin yer aldığı maket uçak yarışması yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Türk Hava Kurumu'nun desteğiyle Çanakkale'de maket uçak yarışması düzenlendi. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği'nde eğitim gören 19 öğrencinin 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında İstiklal İlköğretim Okulu ve 18 Mart İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi 100 minikle iki aylık bir çalışmanın ardından 100 maket ata uçak modeli üretti. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi karşısındaki halı sahada, yapılan maket uçaklar görücüye çıktı.

Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasemin Abalı Öztürk, Türk Hava Kurumu Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf, Türk Hava Kurumu Çanakkale Şubesi yönetim kurulu üyeleri Metin Meriç, Erol Gür ve Şube Saymanı İlhan Akpınar, Onsekiz Mart İlkokulu Müdürü İlhan Kurt, İstiklal İlkokulu Müdürü Zeki Çavdar öğrenci ve öğretmenler de yarışmayı izledi. Takımlar halinde yarışan miniklerden uçaklarını en uzağa gönderebilmeyi başaran 18 Mart İlkokulu öğrencilerinden Dilek Uzun ve Hilanur Çakmak birinciliği, Yasin Berk Yağmur, Begüm Ersöz ikinciliği, Ada Gencer ile Nisa Ege Bütün de üçüncülüğü paylaştı. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 100'üncü Yıla Özel, Maket Uçak Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement