Çanakkale'de Enerji Hattı Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Enerji Hattı Gerginliği

Çanakkale\'de Enerji Hattı Gerginliği

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı olan Yeniceköy’den geçecek olan enerji iletim hattı için jandarma eşliğinde bölgeye gelen teknik heyet, arazi üzerinde ölçüm yapmak isterken köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

28.02.2014 11:15

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı olan Yeniceköy'den geçecek olan enerji iletim hattı için jandarma eşliğinde bölgeye gelen teknik heyet, arazi üzerinde ölçüm yapmak isterken köylülerin tepkisiyle karşılaştı. Köylü kadınlar ölçüme izin vermedi.

Arazi üzerinde ölçüm yapmak için kadastro mühendisleriyle tarlalara ilerleyen yetkililere geçit vermeyen köylü kadınlar, görevliler önünde etten duvar ördü. Yürütmeyi durdurma davası açtıklarını ve projenin hatalı olduğunu savunan köylü vatandaşlar, yetkililerden mahkeme kararının beklenmesini teklif etti. Köylü kadınların, "Çocuklarımızın ekmek kapısını kesmeyin" yakarışları üzerine konu hakkında detaylı bilgi isteyen görevli hakim, yürütme davası dosyasının araştırılmasını istedi.

Yeniceköy Muhtarı Ali Balta, yaptığı açıklamada, "Bizim köyümüzden yüksek gerilim hattı geçiyor. Bir direk 400 metre kare yer kaplıyor. Meyve bahçelerimiz küçük. Geçimimizi bu bahçelerden sağladığımız için zarar görüyoruz. Köyümüzün üstünde boş yer var. İletim hattını oradan geçirsinler. Meyve bahçelerinden geçerse zarar görürüz. Bugün buraya keşif için geldiler. Yürütmeyi durdurma davası açtık. Bu kararın beklenmesini rica ettik. Biz meyve bahçelerimizden iletim hattının geçmesini istemiyoruz. Biz yatırıma karşı değiliz ama köyümüzün üstünde boş araziler var, oradan geçmesini istiyoruz" dedi.

Köylü kadınlar, "Çocuklarımız okumadı. Hepsi bu bahçelerden ekmek kazanacak. Çocuklarımız hırsız mı olsun?" diye isyan etti.

Görevli hakim, planı inceledikten sonra olay yerinden ayrıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Enerji Hattı Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement