Çanakkale'de Zafere Nasıl Ulaştık? - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Zafere Nasıl Ulaştık?

Çanakkale\'de Zafere Nasıl Ulaştık?

Necmettin Nursaçan, Çanakkale Zaferi'ne birlik, şehitlik inancı, Allah'ın yardımı ve sağlam aile yapısıyla ulaşıldığını söyledi.

18.03.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönül Sohbetleri'nde konuşan Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Çanakkale Zaferi'ne birlik, şehitlik inancı, Allah'ın yardımı ve sağlam aile yapısıyla ulaşıldığını söyledi.

Her Cuma akşamı farklı bir mahallede ve farklı bir dernek merkezinde düzenlenen Gönül Sohbetleri, bu hafta Menderes Mahallesi, Kayseri Tomarza Akdere Köyü Derneği'nde gerçekleşti. Kendisi de Kayserili olan ve hemşehrileriyle bir araya gelen Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın, Çanakkale Zaferi'ni konu alan "Çanakkale Ruhu"nu anlattığı programa; AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tevfik Helvacı, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı (ESDEF) Süleyman Kahveci, Tomarzalılar Vakfı Başkanı Ramazan Sarı, Kayseri Tomarza Akdere Köyü Derneği Başkanı İlhan Şen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gönül Sohbetleri'nde, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle "Çanakkale Ruhu" konusunda bir seminer verdi. "Çanakkale şehidi olmayan aile yoktur aramızda" diyerek söze başlayan Nursaçan, salonu dolduran vatandaşların hepsinin ailesinde bir Çanakkale şehidinin olduğunu belirtti. Çanakkale'de 253 bin şehit verildiğini hatırlatan Nursaçan, yaşanan zaferin pahalıya mal olduğunu söyledi.

İNSANLIKLARINI HİÇ UNUTMADILAR

Nursaçan, Çanakkale'deki askerlerin düşmanın ihanetine rağmen insanlığını hiç unutmadığına dikkat çekerek, "Askerimiz bu kanın, bu kinin arasında insanlığını unutmadı" dedi. Milli şair Mehmet Âkif Ersoy'la ilgili de kısaca konuşan Nursaçan, Âkif'in Çanakkale Destanı'nı ağlaya ağlaya yazdığını ve bu destanın da İstiklâl Marşı kadar önemli olduğunu vurguladı.

PEYGAMBERİMİZ MAHCUP OLURDU

Hz. Muhammed (s.a.v)'in İstanbul'un fethini müjdeleyen hadis-i şerifini hatırlatan Nursaçan, "Çanakkale geçilseydi, İstanbul alınırdı ve Peygamberimiz mahcup olurdu" diye konuştu. Programda Çanakkale şehitlerinin ceplerinden çıkan şiirleri de okuyan Nursaçan, cenaze namazını kıldırdığı şehitlerin hikâyelerini de dinleyenlerle paylaştı.

ZAFERE NASIL ULAŞTIK?

Çanakkale'de zafere nasıl ulaşıldığını da açıklayan Nursaçan, "Birliğimiz vardı, ayrılık yoktu. Şehitlik inancı ve Allah'ın yardımı vardı. Aileler de sağlamdı, biz ailesi kutsal olan bir milletiz" şeklinde konuştu.

Programın sonunda söz alan Kayseri Tomarza Akdere Köyü Derneği Başkanı İlhan Şen de, derneklerinde Çanakkale şehitlerini anmaktan duydukları gururu dile getirdikten sonra Nursaçan'a çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Zafere Nasıl Ulaştık? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement