Çanakkale Ruhu Biterse Biteriz - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhu Biterse Biteriz

Çanakkale Ruhu Biterse Biteriz

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Tarihe Yolculuk" programının bu ayki konuğu Tarihçi-Yazar Vehbi Vakkasoğlu'ydu.

17.03.2016 14:54  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tarihe Yolculuk" programında Çanakkale Savaşı'nın destansı öyküsünü anlatan Tarihçi-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale'nin ruhunu ve manasını dolu dolu yaşayalım. Bizleri ayakta tutan Çanakkale ruhudur" dedi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Vakkasoğlu, Çanakkale Savaşı'nın destansı öyküsünü anlattı.

Çanakkale Savaşı'nın ruhuna dair konuşan Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale'nin ruhunu ve manasını dolu dolu yaşayalım. O ruh, o imân ve mana biterse biz biteriz. Bizleri ayakta, mutlu ve huzurlu tutan Çanakkale ruhudur" dedi.

'MEHMETÇİK'E YAKIŞIR İNSANLAR YETİŞMELİ

Askerlere "Mehmetçik" demenin kıymetinden bahseden Vakkasoğlu, "Dünyada askerine Peygamberinin adını koyan başka bir millet yoktur. Nezaketten dolayı 'Muhammed' demek yerine, ismine lâyık olamazsa Muhammed'e söz gelmesin diye anlamı bozmadan Mehmet demişiz. Askerimize isim koyarken Mehmet bile ayıp olur diye Mehmetçik demişiz. Ailelerimizde Mehmetçik ismine lâyık güzel insanlar yetişmeli" diye konuştu.

'ÂKİF' SERGİSİNİ GEZDİ

Vehbi Vakkasoğlu programın ardından öğrencilerle birlikte Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nin fuaye alanındaki "İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy" sergisini gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhu Biterse Biteriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement