Çanakkale Ruhu Esenler'de - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhu Esenler'de

Çanakkale Ruhu Esenler\'de

Göksu, Çanakkale'ye gitme imkânı bulamayanlar için Çanakkale'yi Esenler'e getirdiklerini belirtti.

20.03.2012 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'nin açılışını yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu, Çanakkale'ye gitme imkânı bulamayanlar için Çanakkale'yi Esenler'e getirdiklerini belirtti.

İstanbul'da ilk kez Esenler Dörtyol Meydanı'nda kurulan Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi Esenler halkının hizmetine açıldı. Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'nin Esenler'e gelişi münasebetiyle Döryol Meydanı'nda düzenlenen törene; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'nin tasarımcısı Ahmet Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rumeysa Semiz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gezici Müzenin açılışından önce bir konuşma yapan Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'nin tasarımcısı Ahmet Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2010 yılında açılan Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'nin ilk kez İstanbul'a gelişinin açılışını Esenler'den yaptıklarını söyledi. Çanakkale'ye en çok ziyaretçinin Esenler'den geldiğini belirten Uslu, "Çanakkale'de hep Esenler Belediyesi'nin otobüslerini görüyoruz" dedi. Uslu, Çanakkale ruhunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında desteklerinden dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür eden Uslu, Esenlerlilerin bu müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı.

Tarih şuuru yoksa, gelecek şuuru da olamaz

Uslu'nun ardından bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da gezici tır müzenin Esenler'e gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çanakkale'de 97 yıl önce yaşanan olaylara ışık tutan gezici müzenin Çanakkale'ye gitme imkanı bulamayan vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Göksu, "Çanakkale'ye gitme imkânı bulamayan insanlarımız için Çanakkale'yi Esenler'e getirelim dedik" dedi. Müzenin, özellikle çocuklara tarih şuuru kazandırması açısından çok önemli olduğunu söyleyen Göksu, "Bir milletin çocuklarının tarih şuuru yoksa, gelecek şuuru da olamaz" dedi. Esenler'de yaşayan herkesin müzeyi görebilmesi için her mahalleye servisler koyacaklarını ifade eden Göksu, kanlarıyla bu toprakların geleceğini inşa eden şehitlerin evlatları olarak üzerlerine düşen vefa görevini yerine getireceklerini söyledi.

Törende son konuşmayı yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'ni herkesin görmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul'daki tüm ilçe belediyeleri gibi Esenler Belediyesi'nin de her yıl yüzlerce insanı Çanakkale'ye ziyarete götürdüğünü hatırlatan Madenoğlu, gezici müzenin İstanbul'daki ilk ziyaretini Esenler'e gerçekleştirmesinin Esenler için çok anlamlı ve önemli olduğunu söyledi. Madenoğlu, Esenler Belediyesi'nin her alanda olduğu gibi yine yeni bir ilke imza attığını kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Göksu, beraberindeki ekiple birlikte gezici tır müzeyi gezdi.

Müze 25 Mart'a kadar açık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan "Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi" Çanakkale Savaşı döneminden kalan Türk bayrağı, şarapnel parçaları, Fransız subaylarına ait üniformalar, tüfekler, siper kazmada kullanılan kürekler, savaşlar sırasında bir metrekareye 6 bin mermi kovanı düştüğünü temsil eden pano, havada çarpışan mermi çekirdekleri, mataralar ve çeşitli fotoğraflar sergileniyor. Çanakkale Savaşı'nın hem tarihi hem de insani boyutunun genel bir konsept içerisinde Esenler halkına sunulduğu müze, 25 Mart 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhu Esenler'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement