Çanakkale Ruhu Sahnede - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhu Sahnede

Çanakkale Ruhu Sahnede

Minik öğrenciler, Çanakkale Ruhunu sahneye taşıdı.

01.04.2015 15:24

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin organizasyonuyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde çeşitli tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı'nda hizmet veren Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü'nün minik öğrencilerinin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı için hazırladıkları tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü'ne (İSEM) bağlı tiyatro ekibi ''Asker Mektubu'' oyunuyla seyircinin önüne çıktı.

İZLEYİCİLER HAYRAN KALDI

İSEM öğrencilerinin ardından Esenler Belediyesi Tiyatro Grubu "Benim Dünyam Rengârenk" sahne aldı. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı tiyatro grubu ''Çanakkale Geçilmez'' adlı tiyatro oyunuyla seyirci karşısına çıktı. Her iki oyunda izleyenler tarafından beğeniyle izlendi.

TARİHİMİZİ HAKKIYLA ANLATALIM

Programda konuşan Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü Sorumlusu Mehtap Kayaalp, "Neredeyse hepimizin akrabaları arasında Çanakkale'de hayatını kaybetmiş bir şehit vardır. Yüz binlerce şehidimizin kanıyla sulanmış bu vatanın bizler için anlamı çok büyük. Rabbim bizleri tarihini hakkıyla anlayan ve çocuklarına anlatanlardan eylesin" dedi.

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ

Kayaalp'in yapmış olduğu konuşmasının ardından Çanakkale Koro Ekibi, Çanakkale türküleri söyledi. Yaklaşık 500 ailenin çocuklarıyla birlikte katılım gösterdiği etkinlik sonunda Çanakkale'nin düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan kısa bir de belgesel yayınlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhu Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement