Çanakkale-Rumeli'ye Geçişin 656'Nci Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale-Rumeli'ye Geçişin 656'Nci Yıldönümü Kutlandı

Çanakkale-Rumeli\'ye Geçişin 656\'Nci Yıldönümü Kutlandı

Çanakkale'de Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye Geçişi ve Gelibolu'nun Fethedlişinin 656'ncı Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

13.06.2010 18:53

ÇANAKKALE'de Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye geçişi ve Gelibolu'nun fethedlişinin 656'ncı yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören saat 09.00'da Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi'ndeki Gazi Yakup Bey türbesinde düzenlendi. Törene, Lapseki Kaymakamı Fahri Meral, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı 18. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gökhan Gökay, Lapseki'nin MHP'li Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Gelibolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çardak'ın AKP'li Belediye Başkanı Basri Ulaş, CHP'li Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazi Yakup Bey'in türbesine çiçek konulmasının ardından Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Türkler'in Rumeliye geçişinin Türk ve dünya tarihindeki önemini anlattı. Daha sonra törene katılanlar mehteranın müzikleri eşliğinde Çardak İskelesi'nden feribota binip Gelibolu'ya geçerek, Anadolu'dan Rumeli'ye geçişi temsilen canlandırmış oldular.

Son tören Gelibolu'ya bağlı Bolayır Beldesi'nde yapıldı. Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın türbesi ziyaret edildikten sonra Bolayır'ın CHP'li Belediye Başkanı Cavit Sezer ''Türk tarihinde, ulusumuzun geleceğini belirleyen ve önünde yeni ufuklar açan önemli olaylar vardır. 656 yıl önce gerçekleşen ve Türk Ulusu'nun Avrupa topraklarına ilk adım atma olayı da tarihimizdeki yerini almıştır. Yüce Türk Ulusu'nun bir ferdi olarak, atalarımızın bizlere bıraktığı bu topraklara yurdum demekten ve bu yurtta yaşamaktan büyük gurur duymaktayım' dedi.

Ayrıca, aynı yerde bulunan Vatan Şahiri Namık Kemal'in mezarı da törene katılanlar tarafından ziyaret edildi. 2. Kolordu Komutanlığı bando konserinin ardından törenler öğrencilerin folklor gösterileriyle son buldu. Törene katılanlara belediye başkanlığı tarafından pilav ve ayran ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale-Rumeli'ye Geçişin 656'Nci Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement