Çatalca'nın Eğitim Ordusu Başkan'ın Davetinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Çatalca'nın Eğitim Ordusu Başkan'ın Davetinde Buluştu

Çatalca\'nın Eğitim Ordusu Başkan\'ın Davetinde Buluştu

24 Kasım Öğretmenler Günü Çatalca'da öğretmenlerin katılımıyla kutlandı.

26.11.2012 15:01

23 Kasım 2012 Cuma günü Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programla başlayan etkinlikler, 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti. 24 Kasım gecesi ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Çatalca'nın eğitim ordusunu akşam yemeğinde ağırladı.

Geleceğin mimarları öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Çatalca'da 23 Kasım 2012 Cuma günü Halk Eğitim Merkezi'nde, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir program vardı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın kayınvalidesi Mürvet Kanbur'un cenazesi dolayısıyla katılamadığı etkinliğin ardından ertesi gün Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz tarafından sunulan çelenk sonrasında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevini sürdürürken şehit olmuş tüm öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun akabinde ise İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk merasimine Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz, şube müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, görev yapan öğretmenler ve emekli öğretmenler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün akşamında ise Çatalca'nın eğitim ordusu bir aradaydı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından öğretmenlere özel bir yemek organize edildi. Kumburgaz Artemis Otel'de yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel, ilçenin çeşitli köy ve mahallelerinden gelen 591 öğretmen ve öğretmenlerin aileleri katıldı. Başkan Cem Kara öğretmenleri kapıda karşılayarak, herkese tek tek hoş geldiniz dedi. Davetlileri kapıda kırmızı gülle karşılayan Belediye Başkanı Cem Kara daha sonra gecede bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında; "Dünyanın en saygın ve onurlu mesleğinin temsilcileri, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık fikirli, güler yüzlü eğitim ordusu; Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları, değerli meslektaşlarım, göreve yeni başlamış, bu mesleğe yıllarını vermiş ve bugün emekli olarak aramızda bulunan değerli öğretmenlerim ve saygıdeğer aileleri, sizleri bu mutlu günümüzde sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü tüm içtenlik ve samimiyetimle kutluyor, sizlerle bir arada bulunmamın keyif ve mutluluğunu yaşıyorum.

Saygıdeğer İlçe Milli Eğitim Müdürüm ve değerli eşleri, şube müdürü arkadaşlarım, çok saygıdeğer okul müdürlerim, müdür yardımcısı arkadaşlarım, değerli öğretmen arkadaşlarım ve mesleklerinin hakkını fazlasıyla vererek her zamanki gibi bizleri bugün de yalnız bırakmayan emekli olmuş çok değerli öğretmenlerim, sizlere davetimize katılarak bizleri onurlandırmanızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.

Değerli meslektaşlarım ülkemizin pek çok ilinde, ilçesinde, beldesinde, köyünde, kasabasında halk eğitim salonlarında, kültür merkezlerinde, diğer salonlarda, okullarda öğretmenler günü ve haftası dolayısı ile pek çok program, tören, kutlama, yemek ve eğlenceler düzenlenmekte, öğretmenlik mesleği ve kutsallığı, öğretmenlerimizin, eğitimin ve öğretimin sorunları tartışılmakta, konuşulmakta ve bilgi paylaşımında bulunulmakta, mesleğin yüceliği, önemi anlatılmaya çalışılmaktadır. Bütün kutlamalara, bütün etkinliklere saygı duyuyorum. Bu organizasyonları düzenleyen valiliklerimize, kaymakamlıklarımıza, ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, okul müdürlüklerimiz ve aile birliklerine, belediye başkanlıklarımıza minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Her etkinlik, her gece, her tören mutlaka anlamlıdır, içinde birçok duygu ve güzellik taşır, ancak ben bu gecemize değinmek istiyorum.

Bu gecede ayrı bir güzellik, bu gecede ayrı bir samimiyet, bu gecede ayrı bir kucaklaşma, bu gecede ayrı bir birliktelik var. Dostluk var, sevgi var, barış var, farklı bir incelik, özen ve nezaket var.

Bunun nedeni sizlersiniz, bunun nedeni bizlerin size olan inancı ve sevgisi. Biliyoruz ki; 'Aynı dili konuşan insanlar değil, aynı duyguyu paylaşan insanlar anlaşırlar'. Bizler hem aynı dili konuşuyor, hem de aynı duyguları paylaşıyoruz." dedi.

BAŞKAN CEM KARA; BUGÜN BİZİM GÜNÜMÜZ

Konuşmasında her okulu tek tek söyleyerek tekrardan hoş geldiniz diyen Başkan Cem Kara, konuşmasına şöyle devam etti; "Saygıdeğer, fedakar, vefakar, cefakar öğretmen arkadaşlarım; bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e, 24 Kasım 1928'de Millet Mekteplerinin açılışı ile Başöğretmenlik unvanının verildiği gün. Bugün bizim günümüz, bu günde Çatalca'nın eğitim ordusu hemen hemen tüm mahalle ve köylerimizden gelen öğretmenlerimizle burada bu salonda bizlerle beraberler. Bu geceye katılan, bizleri onurlandıran okullarımızı sizlere isim isim takdim etmek istiyorum.

Çatalca ilçe merkezindeki okullarımız; Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Ferhatpaşa İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Çatalca Anadolu Lisesi yani yeni adı ile Tayfun Topçu Anadolu Lisesi, İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi, Kız Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi, Arif Nihat Asya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bizlerle, hepiniz hoş geldiniz sonsuz teşekkürler.

Diğer mahalle ve köy okullarımız; Ovayenice Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu, Çakıl İlköretim Okulu, Elbasan İlköğretim Okulu, Gökçeali Sevgi Altan Şanda İlköğretim Okulu, Subaşı İlköğretim Okulu, Akalan İlköğretim Okulu, Kabakça İlköğretim Okulu, İhsaniye İhsan Akdoğan İlköğretim Okulu, Aydınlar İlköğretim Okulu, Hallaçlı İlköğretim Okulu, Binkılıç İlköğretim Okulu, Binkılıç Çok Programlı Lisesi, Binkılıç İmam Hatip Lisesi, Oklalı İlköğretim Okulu, Kestanelik İlköğretim Okulu, Kestanelik İmam Hatip Lisesi, Çanakça İlköğretim Okulu, Dağyenice Zeki Kisbu İlköğretim Okulu, Ormanlı İlköğretim Okulu, Karacaköy İlköğretim Okulu, Karacaköy Çok Programlı Lisesi, Karamandere İlköğretim Okulu, Çiftlikköy İlköğretim Okulu, Belgrat İlköğretim Okulu, Kalfaköy İlköğretim Okulu, bizlerle beraber. Hoş geldiniz, sonsuz teşekkürler.

Değerli meslektaşlarım bu okullarımızla birlikte ilçemizde bulunan Özel Canım Rehabilitasyon Merkezi ve Çatalca Belediyemiz Bayram Kıran Çocuk Bakım Evi ve Kültür Merkezimiz kurs öğretmenleri ile yine yeni sınır düzenlemesi ile 2014 yılından itibaren mahallemiz olarak bize katılacak Nakkaş İlköğretim Okulu ve Muratbey Esin Ovacık İlköğretim Okulu müdür ve öğretmenleri bizlerle birlikteler, hoş geldiniz.

Benimle birlikte görev yapan benden önce veya daha sonra emekli olan değerli öğretmen arkadaşlarımız da aramızda salonda görebildiğim kadarıyla onları da saymak istiyorum. Bayram Bektaş, Nihal Bektaş, Gündüz Gür, Kezban Atlas, Yüksel Kızgındere, Nilgün Varoğlu, Perihan Atasu, Sevil Duymaz, İsmail Yalçın, Ahmet Özcan, Kevser Özcan, Naime Karadağ, Meral Aydoğan, Emel Kahraman, Gönül Düzgün, Dilek Kökten, Hamide Erdem, Ertan Erdem, Şener Eşe, Ferda Türkmen, Necaattin Ekşi, Adem Aras, Gülteriye Öztürk, Sevim Tekbaş hoş geldiniz, bizleri onurlandırdınız.

İlçemizin 37 okulundan 591 öğretmen arkadaşım ve aileleri ile Çatalca'nın eğitim ordusu, sizlerle onur ve gurur duyuyorum. Başta Başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere önünüzde saygı ile eğiliyorum." dedi.

BAŞKAN CEM KARA; BİZİM BU İLÇEDE YEREL YÖNETİCİ OLMAMIZ, EN BÜYÜK GÜVENCELERİNİZDEN BİRİSİDİR.

Yeni gelen öğretmenlere Çatalca'yı da tanıtan Başkan Cem Kara; "Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, değerli meslektaşlarım; sabrınıza ve hoşgörünüze sığınarak bu yıl aramıza yeni katılan 104 arkadaşımızın olduğunu ve bu arkadaşlarımızın pek çoğunun da aramızda bulunduğunu bildiğimden ilçemiz Çatalcamız hakkında sizlere kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Öncelikle göreve yeni atanan genç, pırıl pırıl öğretmenlerime, uzun uğraşlar ve sınav maratonu sonucu çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

Saygıdeğer meslektaşlarım hepinizin bildiği gibi İstanbulumuz dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi, sizler böyle bir metropolde görev yapıyorsunuz. İlimizin birbirinden güzel 39 ilçesi bulunmakta, bu ilçelerden en huzurlu, en güvenilir ve en çağdaş ilçelerinden bir tanesi de Çatalcamızdır.

İlçemiz 1043 km²lik yüzölçümü ile İstanbulumuzun %19'unu oluşturmaktadır. Çatalcamızın 27 köyü ve 9 mahallesi, bununla beraber ciddi tarım alanlarımız, orman alanlarımız, sahillerimiz, su kemelerimiz, Anastasia surlarımız, İnceğiz mağaralarımız ve su kaynaklarımızla önemli bir bölgedir.

Mevcut topraklarımızda 63 bin insanımız yaşamaktadır. İstanbul'un suyunu veren en önemli iki yerleşimden bir tanesi ilçemizdir.

Tüm meslektaşlarımız sizler biliniz ki İstanbul'un bu en büyük coğrafyasında belki birbirimizi çok görmüyor, çok bir araya gelemiyor olabilirsiniz. Hepimizin görev tanımı gereği farklı misyonları var. Ancak şunu bilmenizi isterim ki hiçbiriniz yalnız değilsiniz. Bizim bu ilçede yerel yönetici olmamız, bir meslektaşınız olmamız, sizlerin en büyük güvencelerinden bir tanesidir.

Bizler sizlerin bulunduğunuz okullarınızın her türlü sorunlarını biliyoruz. Belgrattaki, Başakköydeki, Elbasandaki, Dağyenicedeki ve diğer okullardaki birleşik sınıf uygulamalarını da çektiğiniz sıkıntı ve güçlükleri de; Kız Meslek Lisemizde, Endüstri Meslek Lisemizde, Gazi İlköğretim Okulunda, Ferhatpaşa ve 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okullarımızda ve diğer okullarımızdaki sabahçı – öğlenci uygulamalarını, sabah erken saatlerde derse girip, akşam geç saatlerde okullardan ayrıldığınızı, kalabalık sınıflarda zorlandığınızı, buna karşılık bazı okul ve sınıflarda ders anlatacak çok az sayıda öğrenci bulabildiğinizi, hizmetli sorunlarını, ısınma problemlerini, lojman sorunlarını, ekonomik güçlükleri, canla başla görev yapmaya çalışan, kaynak bulmak için çırpınan okul müdürlerimizin soruşturma geçirerek ceza aldığını, özveri ile mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm öğretmen arkadaşlarımın özlük haklarının yeterli seviyede olmadığını, maaş ve ders ücretlerinin yetersiz olduğunu, zaman zaman okulda ve sınıfta öğrenci ve velilerin baskısı altında kaldığınızı ve bu güzel günün gecesinde saymak istemediğim pek çok sorunu çok iyi biliyoruz. Ve bu sorunların çözümü için düşünce ve önerilerimizi Ankara'ya aktarıyoruz.

Umut ediyorum ki gelecekte sizlerle birlikte çok daha huzurlu ve mutlu bir Türkiye'de hep birlikte yaşayacağız.

Bu güzel vatanı bize emanet eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, görevi başında şehit düşmüş öğretmenlerime bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Sizleri çok seviyoruz, saygılarımla…" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ÖĞRETMENLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz bir konuşma yaptı. Sadun Yavuz konuşmasında düzenlenen yemekten dolayı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür ederek, kendisine öğretmenler adına bir çiçek hediye etti.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde kurs veren müzik eğitmenleri bir konser verdi. Bu mini konserin ardından Türk rock sanatçısı Ali Altay sahne aldı. Türk rock müziğinin sevilen şarkılarını öğretmenler için söyleyen Ali Altay, öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Yemeğe katılan öğretmenler ve aileleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek stres attılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca'nın Eğitim Ordusu Başkan'ın Davetinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement