Catterpillar ve James Bond Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Catterpillar ve James Bond Bir Araya Geldi

Catterpillar ve James Bond Bir Araya Geldi

İki ikonik marka Catterpillar ve James Bond 23. Bond Filmi Skyfall'da bir araya geldi.

06.11.2012 16:29

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan "007 James Bond"un son filmi Skyfall'da James Bond, Cat 320D hidrolik ekskavatör kullanıyor.

Aksiyon yüklü açılış sahneleriyle tanınan Bond serilerinin son filmi Skyfall'da dünyanın en ünlü gizli ajanı James Bond, nefes kesici sahnelerde Cat ekskavatörün kontrolünü üstleniyor. Oscar ödüllü Sam Mendes'in yönettiği ve James Bond'u İngiliz aktör Daniel Craig'in canlandırdığı Skyfall filminin bazı aksiyon sahneleri Türkiye'de çekildi. Bu sahnelerinin çekilme sürecinde 1994 yılından bu yana Cat'in Türkiye temsilcisi olan Borusan Makina önemli destekler sağladı. James Bond'un kullandığı Cat 320D hidrolik ekskavatör, 14-20 Ekim tarihleri arasında Borusan Makina organizasyonuyla Antalya'da gerçekleştirilen "Construction Days 2012" etkinliğinde de sergilendi ve büyük ilgi gördü.

Dünya prömiyeri 23 Ekim'de Londra'da yapılan Skyfall filmi, Catterpillar yöneticileri tarafından da ilgiyle izlendi. Cat iş makinasını büyük ekranda görmenin heyecan verici olduğunu söyleyen Catterpillar Marka Pazarlama Müdürü Diane Lantz-Rickard, "Cat iş makinaları 1927'den bu yana, önceki Bond filmlerinden The World is Not Enough da dâhil olmak üzere yirmiden fazla filmde rol aldı. Dünyanın en uzun soluklu filminde makinamızı görmek çok güzel. Bu kadar saygın ve dünya genelinde tanınan bir markayla işbirliğimizi sürdürmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Makinalarını müşterilerin ihtiyacına uygun şekilde tasarlayan Catterpillar, Skyfall'da kullanılan Cat 320D hidrolik ekskavatörde özel bir tasarım uyguladı ve James Bond'un yapımcı şirketi EON Productions'ın talebine uygun şekilde operatör yerini ters yöne yerleştirdi.

Operatör yerinin silah sahneleri ve karakterler arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak amacıyla değiştirildiğini söyleyen Catterpillar Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) İletişim Müdürü Robert Woodley, bu değişikliğin planlama sürecinin aylarca sürdüğünü, özellikle elektronik ve hidrolik ekipmanların makinanın diğer tarafına yerleştirilmesinin zor bir süreç olduğunu ifade etti. Filmin Türkiye'deki çekimlerinde Borusan Makina'nın da önemli katkılar sağladığını söyleyen Woodley "Cat temsilcileri Finning UK ve Borusan Makina çekimlerde önemli bir rol üstlendi. Finning UK özel efekt departmanına teknik destek verdi ve ekskavatörün parçalarını sağladı, Borusan Makina da çekimler sırasında uzmanlık ve servis desteği verdi, aynı zamanda jenaratör, nokta dönüşlü yükleyici, mini hidrolik ekskavatör gibi ekipmanları sağladı" dedi.

Türkiye'de 2 Kasım'da vizyona giren 23. James Bond filmi Skyfall'un, Cat 320D hidrolik ekskavatör kullanılan sahnelerinin de yer aldığı fragmanını izlemek için: www.007.com/videos/

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Catterpillar ve James Bond Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement