Çaykur'daki Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika
Güncel

Çaykur'daki Toplu İş Sözleşmesi

Çaykur\'daki Toplu İş Sözleşmesi

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sürücü: "Arkadaşlarımız rahat olsun. Bizim toplu iş sözleşmemiz yürürlüktedir.

21.02.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü, ÇAYKUR ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesine ilişkin, "Arkadaşlarımız rahat olsun. Bizim toplu iş sözleşmemiz yürürlüktedir. 2015 yılının ocak ayında yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak" dedi.

Sürücü, Öz Gıda-İş Sendikası salonunda düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Tek Gıda-İş Sendikası'nın dava açtığını belirtti.

Davanın duruşmasının 23 Mayıs'a ertelendiğini ifade eden Sürücü, "Bu davanın bizi etkileyecek, zora sokacak bir durumu yok. Biz arkadaşlarımıza 2008 yılında geldiğimizde de son gelişimizde de aynı şeyi söyledik. 'Biz yetkiyi aldığımız zaman toplu iş sözleşmesini yapacağız' dedik. Yetkiyi aldık. Toplu iş sözleşmemizi yaptık. Hiçbir sıkıntımız yok. İşçi arkadaşlarımız rahat olsun" diye konuştu.

Sürücü, Tek Gıda-İş Sendikası'nın, 2013 yılında yapmak istediği kaosu ve sıkıntıyı tekrar gündeme getirmek istediğini savunarak, şunları söyledi:

"İstiyor ki işçi toplu iş sözleşmesiz kalsın. Ücretlerini alamasın. Sendikal mücadeleden dolayı işçi mağdur olsun. Biz hiçbir arkadaşımızın mağdur olmasını istemedik, istemiyoruz. Bu sözümüzün arkasında durduk. İnşallah gelecek dönemde sözleşmemiz bundan daha iyi olacak ama bu hukuki süreç devam edecektir. Bu sendikalar arasında bir rekabettir ve işçi arkadaşlarımızın mağdur olması söz konusu değildir. Çeşitli şeyler söylenebilir. Bunlar kafa karıştırmasın. 2013 yılında da çok farklı şeyler söylendi. Bu tür söylemlere devam edeceklerdir. Arkadaşlarımız rahat olsun. Bizim toplu iş sözleşmemiz yürürlüktedir. 2015 yılının ocak ayında yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak. Daha iyi bir sözleşme imzalayacağız. Bu mahkemenin hukuki süreci devam edecektir."

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı ve Hukuk Müşaviri Mecit Zeren ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, çoğunluğu göz önüne alarak yetkiyi kendi sendikalarına verdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Tek Gıda-İş Sendikası, çalışanları sıkıntıya sokmak için elinden geleni esirgemedi. Yanlış mahkeme olan Ankara 6. İş Mahkemesi'ne dava açtılar. Hataya düştüklerini anlayınca tekrar Rize'de bir dava daha açtılar. O da yetmedi Rize'de ikinci bir dava daha açtılar. Üç dava açılmış durumda. Üçü de sıraya girdi. İlkini bugün icra ettik. Mahkemeden işçileri mağdur etmeye yönelik talepleri vardı. Toplu iş sözleşmesinin ihtiyati tedbir yolu ile durdurulmasını istediler. Mahkeme ön incelemesinde bu talebin reddine karar verdi. Bu davalar ölü dava niteliğindedir." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çaykur'daki Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement