Caz Festivali'nden Notlar - Son Dakika
Güncel

Caz Festivali'nden Notlar

Caz Festivali\'nden Notlar

Bu yıl 18'incisi gerçekleşen Uluslararası Ankara Caz Festivali, Next Level ve Samm's Bistro'nun ev sahipliğinde düzenlendi.

09.06.2015 17:38  Güncelleme: 17:39

Ankara'nın kültür, sanat hayatına katkı sağlamak ve Caz'ı geniş kitlelerle buluşturmak için konserler, Next Level Alışveriş Merkezinde ücretsiz olarak gerçekleşti. Mayıs ayı boyunca caz tutkunlarını buluşturan festival renkli görüntülere sahne oldu.

Caz Festivali geleneği bozulmadı. Yıllardır olduğu gibi bu yıl da açılış konserinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı "Cazın Kartalları Orkestrası" sahne aldı. Şef Murat Öztürk yönetimindeki orkestraya vokalde yetenekli müzisyen Aydın Kahya ve dünya çapında bir sanatçı olan doğaçlama ustası Yıldız İbrahimova eşlik etti. Coşkulu bir katılımın gerçekleştiği açılış konserine müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde sahne alan, Hollanda'da yaşayan ve ülkemizi uluslararası platformda temsil eden Karsu caz tutkunlarına unutulmaz bir akşam yaşattı. Bestelediği ingilizce parçaların yanı sıra "Divane Aşık Gibi", "Gesi Bağları" ve "Neredesin Sen"gibi unutulmaz eserleri başarı ile yorumlayan genc yetenek, "Arap Saçı"'nı seslendirdiği performansı ile festival coşkusunu zirveye taşıdı.

Caz sanatçısı, besteci ve basçı Ozan Musluoğlu 12 farklı vokalle bir araya gelerek oluşturduğu "My Best Friends are Vocalists" projesi ile ilk kez Ankara'da konser verdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sahne alan Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars Ankaralılara caz coşkusunu doyasıya yaşattı. Yüzlerce kişinin katıldığı konserde Ayhan Sicimoğlu'na izleyenler danslarıyla eşlik etti.

Piyanoda Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman'dan oluşan Kerem Görsev Trio'ya 2 Grammy ödülü sahibi Amerika'lı ünlü saksofonist Ernie Watts eşlik etti.

İtalya'nın dünyaca ünlü Umbria Caz Festivali tarafından keşfedilen gezici orkestra Funk Off, on beş kişilik ekibi ile Alışveriş Merkezi içerisinde onlarca kişiyi peşinden sürükledi. Müziğin ritmine kapılan seyirciler Funk Off ile dans ederek eğlenceli bir güne imza attı.

18. Yılında Next Level Alışveriş Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleşen Uluslararası Ankara Caz festivali ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal tarafından kurulan "İstanbul Oriental Ensemple" konseri ile son buldu. Samm's Bistro'da ise finali Çağıl Kaya"Bir Parça Ay Biraz Kuş" konseri ile gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Caz Festivali'nden Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement