Salento – Lecce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Francesco D'Andria "Cehennem'den Cennet'e: Hierapolis'te Yeni Arkeolojik Buluntular" sunumu ile katılımcılara, cehennemin giriş kapısı olarak da bilinen Ploutonion Tapınağı'na ilişkin çalışmalarından bahsetti.
Hierapolis kazısı başkanlığını yürüten Prof. Dr. D'Andria, Türkiye'nin olağanüstü sit alanı Pamukkale'ye ismini veren beyaz traverten şelaleleri hakkında; "Bu beyaz cennette bulunan kalsiyum karbonat açısından zengin termal suyun, sismik fayın oluşturduğu derin bir yarıktan yeryüzüne çıktığı çok az kişi tarafından bilinmektedir" dedi.
Prof. Dr. D'Andria, "Hierapolis bölgesindeki Apollon Tapınağı içinde bulunan çatlaklardan sızan zehirli gaz sebebiyle, canlılar olumsuz etkilenmektedir. Bu sebeple tapınağa turistik ziyaret yapılamamaktadır" diye konuştu.
Tapınağın ziyaret edilebilmesi için bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Prof. Dr. D'Andria,"2012 yılındaki çalışmalar, Apollon Tapınağı'nda bulunan mağara kapısı ile ilgili soruların cevaplarını kesinleştirdi. 2013 yılında kült heykeller, cehennemin bekçisi olarak bilinen Kerberos Heykeli, tapınak sütunları gibi parçaların çıkarılmasıyla kazı büyük yol kat etti" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Cehennem'den Cennet'e: Hierapolis - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.