Çelik İşçilerinin Zorlu Ramazanı - Son Dakika
Güncel

Çelik İşçilerinin Zorlu Ramazanı

Çelik İşçilerinin Zorlu Ramazanı

Karabük'te dünyanın en zor mesleklerinden birini yerine getiren çelik işçileri, bin 800 derece sıcağın karşısında oruçlarını tutuyor

11.07.2013 20:01

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) yüksek fırınlarında dünyanın en zor mesleklerinden birini yerine getiren çelik işçileri, bin 800 derece sıcağın karşısında oruçlarını tutuyor.

1937 yılında açılan ve Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olma özelliğini taşıyan KARDEMİR'de çalışan binlerce çelik işçisi, 3 vardiyada sıcaklığı bin 800 derece olan yüksek fırınlarda ramazan ayında da çalışmalarını sürdürüyor.

İşçilerden Dursun Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor koşullarda da çalışsalar dini görevlerini yerine getirmenin huzurunu içlerinde taşıdıklarını söyledi.

Yıllardır sıcağın karşısında çalıştıkları için alıştıklarını ve bu durumun kendilerine normal geldiğini ifade eden Kara, "Ramazan ayında da diğer aylarda olduğu gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayında içimizde ayrı bir mutluluk oluyor. Bu sıcaklıkta oruç tutmak kolay bir şey değil ama mümkün mertebe dinimizin bir emrini yerine getirmeye çalışıyoruz.  İşlerimizi aksatmamak kaydı ile burada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ortam sıcaklığının yüksek olduğu bir yerde terleme ve su kaybı çok oluyor. Buna bağlı olarak su kaybı yaşıyoruz. Bizi açlık değil susuzluk zorluyor" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik İşçilerinin Zorlu Ramazanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement