Cemevi Giderleri İçin İstenen Yardıma Vali'den Onay Çıkmadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cemevi Giderleri İçin İstenen Yardıma Vali'den Onay Çıkmadı

11.01.2012 15:52

Mersin İl Genel Meclisi, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin Cemevi'nin giderlerinin bir kısmının karşılanması için bütçeden talep ettiği yardımı kabul etmesinin ardından Vali Güzeloğlu'dan beklenen onay çıkmadı.

Mersin İl Genel Meclisi, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin Cemevi'nin giderlerinin bir kısmının karşılanması için bütçeden talep ettiği yardımı kabul etmesinin ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu'dan beklenen onay çıkmadı.

Cemevi'ne yardım girişimi, Mersin Valisi Hasan Basrigüzeloğlu'nun kararı onaylamaması ve Alevilerin hayal kırıklığı ile sona erdi.

Valiliğin gerekçeli kararında, Cemevlerinin bir ibadethane olmadığı, Cemevlerinin bakım onarım, elektrik ve genel giderlerinin il özel idaresi bütçesinden karşılanmasının mümkün olmayacağı ve İl Genel Meclisi'nin dernek ve vakıf gibi kurum ve kuruluşlara yardım etme gibi görev ve yetkisi olmadığına dikkat çekildi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cemevi Giderleri İçin İstenen Yardıma Vali'den Onay Çıkmadı - Son Dakika


Advertisement