Cenevre'deki Yemen Müzakereleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cenevre'deki Yemen Müzakereleri

19.06.2015 14:37

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Ahmed Fevzi, Yemen müzakerelerinin siyasi sürecin başlangıcı olduğunu ve bu sürecin devam edeceğini söyledi.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Ahmed Fevzi, Yemen müzakerelerinin siyasi sürecin başlangıcı olduğunu ve bu sürecin devam edeceğini söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fevzi, BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Valed Şeyh Ahmed'in her iki tarafla da ayrı ayrı görüşmelere devam ettiğini ve asıl amacının savaşın durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması olduğunu ifade etti.

Görüşmelerin haftasonu da devam edebileceğini belirten Fevzi, "Cenevre müzakereleri siyasi sürecin başlangıcı ve bu süreç devam edecek" dedi.

Fevzi, hükümeti temsil eden Riyad heyetinin Cenevre'den yarın ayrılacağını, Husileri temsil eden Sana heyetinin ise Pazar günü ayrılacağını belirtti.

Riyad heyetiyle müzakereler BM'de gerçekleştiriliyor ancak Sana heyeti görüşmelere daha önce belirlenen "7+3" kişilik bir delegasyonla katılmayı reddettiği için görüşmeler bir otelde yapılıyor.

BM, taraflar arasında eşitlik olması gerektiğini belirtirken Sana heyeti görüşmelere 22 kişiyle katılma konusunda ısrar ediyor.

Görüşmelerde öne çıkan diğer bir konu ise tarafların ramazan ayında insani ateşkes konusunda uzlaşması.

Öte yandan, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA)  Sözcüsü Jens Laerke, Yemen'de 21 milyon kişinin acil insani yardıma muhtaç olduğunu kaydetti.

Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Elisabeth Byrs ise 6 milyon Yemenlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre'deki Yemen Müzakereleri - Son Dakika


Advertisement