Cennetabat Köyü Camisinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Cennetabat Köyü Camisinin Temeli Atıldı

Cennetabat Köyü Camisinin Temeli Atıldı

Iğdır'a bağlı Karakoyunlu ilçesi Cennetabat Köyü camisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

11.06.2013 09:03  Güncelleme: 09:05

Eski köy camisinin yıkılarak yenisinin yapılmasına karar alan köy camisinin temel atma törenine Karakoyunlu ilçe belediye başkanı Ziyatali Deliktaş,Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Veli Beder, Dini hocalar Zeki Tumay, Hüseyin Yeşil, Seyfullah Duman ile Iğdır Üniversitesi öğretim görevlisi Caferilik Araştırma merkezi başkanı Musa Çetin, katıldılar.

Karakoyunlu ilçe belediye başkanı Ziyatali Deliktaş,"Cami eskimişti yıkımını belediye olarak biz gerçekleştirdik kazısını yaptık gerekli olan çimento kum ve biriket yardımınıda yapacağız Cennetabat köyü modern bir camiye kavuşacak. Bize düşşen görev neyse fazlasıyla yapacağız.hayırlı uğurl olsun"dedi.

Temel atma töreni Orhan Camii İmamı Zeki Tümay'ın Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı.Cami hocası Zeki Tumay,"Camimiz eskimişti halkın desteği ile yeni cami yapmaya karar verildi. İki katlı olacak camiye desteklerini esirgemeyen Karakoyunlu belediye başkanı Ziyatali Deliktaş ve köy halkına teşekkür ederim."dedi.

Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Veli Beder,'de cami yapmak yardımcı olmak ibadet etmek biz Müslümanların görevidir.Bizden sonraki nesillere güzel eserleri bırakmalıyız. Bu camiimizin tüm vatandaşlarımızın katkılarıyla hizmete sunacağız. Bu cami temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını dilerim. Mabetler insanlık tarihi kadar eski. İlk insan ve İlk Peygamber Hz. Ademden bu yana inanılan bir güç vardır, Yahudilerin Havrası, Hıristiyanların Kilisesi, Müslümanların ise camileri ibadethaneleridir. Türk Milleti nereye gitmişse oraya camiyi götürmüştür.Bu camide de köy halkı ibadet edecektir."dedi.

Daha sonra temel kurban kesilerek atıldı. Hayırsever insanlarda yardımda bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cennetabat Köyü Camisinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement