Çeşme'de Rezidansa Geçit Yok - Son Dakika
Güncel

Çeşme'de Rezidansa Geçit Yok

Çeşme\'de Rezidansa Geçit Yok

Belediye Başkanı Dalgıç: "Turizm amaçlı yapılmış hiçbir tesisin apart ya da rezidans gibi farklı amaçlar için kullanımına müsaade etmeyeceğiz" "Yatırımın önünü açacak planlamalardan Bakanlığın yetkisinde olanları da biz alalım istiyoruz"

24.06.2014 11:06

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçedeki bazı turistik tesislerin rezidans ve apart olarak kullanımına karşı mücadele ettiklerini, yeni dönemde bu tip kullanımlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Dalgıç, sayıları çok fazla olmasa da son yıllarda bazı turistik tesislerin konut amaçlı olarak kullanımına yönelik şikayetlerin oluştuğunu ifade etti.

Mevcut mevzuatın bazı değişikliklerle turistik tesislerin rezidansa çevrilmesine imkan verdiğini anlatan Dalgıç, "Çeşme'nin ekonomik geleceği turizmdir. Bunun korunması gerekiyor. Tüm planları irdeledim. Turizm amaçlı yapılmış hiçbir tesisin apart veya rezidans gibi farklı amaçlar için kullanımına müsaade etmeyeceğiz. Bu sene plan notlarıyla bunu engelleyeceğiz" dedi.

İlçedeki yatak kapasitesinin yeterli olmadığını, bunu artırmak için çalıştıklarını belirten Dalgıç, turizm yatırımına açılabilecek 120-130 bin dönüm alanın plan beklediğine dikkati çekti.

Bu süreci hızlandırmak için plan yetkisinin verilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı yazdıklarını, Çiftlikköy bölgesindeki yaptıkları planlamayı tamamlayarak bakanlığa gönderdiklerini anlatan Dalgıç, şöyle konuştu:

"Yatırımın önünü açacak planlamalardan Bakanlığın yetkisinde olanları da biz alalım istiyoruz. Onay makamı tabii ki bakanlık. Ama süreci hızlandırmak için işin içine girelim istiyoruz. Çiftlikköy için yaptığımız planı bakanlığa gönderdik. Güvercinlik, Yumrukoyu ve Mersinkoyu ile ilgili plan yapma yetkilerini bakanlıktan istedik."

Dalgıç, Çeşme'de yatırım yapmak isteyen çok sayıda grubun bulunduğunu ancak yatırım alanı yaratmadan yatırımcıyı davet etmenin bir anlamının olmadığını da kaydetti.

Nitelikli 7 bin, toplamda ise 14 bin yatak kapasitesinin bulunduğu ilçede bazı otellerin rezidans olarak konut amaçlı kullanılması tepkilere neden olmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çeşme'de Rezidansa Geçit Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement