Çevre Günü'nde Dağıtılan Çantalar Kapışıldı - Son Dakika
Güncel

Çevre Günü'nde Dağıtılan Çantalar Kapışıldı

Çevre Günü\'nde Dağıtılan Çantalar Kapışıldı

EDİRNE'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen programda belediye tarafından farkındalık yaratmak için dağıtılan çantalar adeta kapışıldı.

05.06.2017 12:33

EDİRNE'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen programda belediye tarafından farkındalık yaratmak için dağıtılan çantalar adeta kapışıldı.

Edirne Valiliği ve belediye tarafından organize edilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, çevreyi korumanın ve yaygınlaştırılmasının eğitim kanalıyla olacağını belirterek,

günümüzdeki hızlı sanayileşme ve nüfus artışının çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi. Bülbül, şöyle dedi:

"Çevre problemlerinin çözümünde uluslararası çalışmaların yanında kamu kurum ve kuruluşlarından eğitim kurumlarına, özel kuruluşlardan sivil toplum örgütlerinden bireylere kadar tüm kesimlerin katkısı büyük önem arz etmektedir. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması eğitimle doğrudan ilgilidir."

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da geri dönüşümün gelecek nesiller için önemli olduğunu, belediye olarak geri dönüşüme büyük katkı verdiklerini söyledi. Gegeoğlu, şöyle konuştu:

"Sevdiklerimizin değerini kaybettikten sonra anlarız. Ama, bir daha geri getirmek mümkün değildir ki. Çevre de öyle. Çevreyi bozduktan sonra bir daha eski haline getirmek mümkün değil. Ancak ben istatistiklere ve kendi çocuğuma baktığımda görüyorum ki yeni gelen nesil bizim kadar kötü davranmıyor doğaya. Doğaya değer veriyor ve öyle davranıyor. Ben bunun bir şans olduğunu düşünüyorum. Biz Edirne Belediyesi olarak geri dönüşüm adına aklınıza ne geliyorsa hepsini toplamaya çalışıyoruz. Buradan da Edirnelilere bir çağrı yapalım. Lütfen çöplerimizi ayıralım ve geri dönüşüme katkı sağlayalım. Göreceğiz ki o zaman çok farklı bir dünyada yaşama şansı yakalayacağız."

Etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Program bitişinde Edirne Belediyesi tarafından kurulan stantta çevre ile ilgili bilgilendirici broşürler ve bez çantalar dağıtıldı. Kısa sürede içinde stanttaki ürünler tükenirken, çantaları almak isteyenler büyük çaba harcadı.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevre Günü'nde Dağıtılan Çantalar Kapışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement