Çevre ve Beslenmenin Kanser Üzerindeki Etkileri - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Beslenmenin Kanser Üzerindeki Etkileri

Çevre ve Beslenmenin Kanser Üzerindeki Etkileri

DAÜ Çevre'de Çevre ve Beslenmenin Kanser üzerindeki etkileri konusu ele alındı .

11.02.2013 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre" programına bu hafta DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen konuk oldu.

Çevrenin çok geniş bir kapsam olduğunu belirten Doç. Dr. Tüzmen, ev içinde ve dışında kanseri tetikleyen birçok etkenin olduğunu vurguladı. Evde kullanılan beyaz eşyaların gözle görülmeyen elektromanyetik dalgaları yaydığını belirten Doç. Dr. Tüzmen, kişilerin ev içerisinde ciddi şekilde elektromanyetik dalgalara maruz kaldığı vurguladı. Ev eşyalarının (mikrodalga, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, saç kurutma makinesi, fırın vs.) standartların dışında üretildikleri zaman kaliteli ürüne kıyasla ciddi şekilde elektromanyetik dalga yaydıklarını belirten Doç. Dr. Tüzmen, bu ürünlerin adaya girerken kontrollerinin yapılması ve standarların dışında olanların girişlerinin engellenmesinin çok önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

Tüketicinin bazen ekonomik şartlarına göre ucuz malı tercih ettiğini belirten Doç. Dr. Tüzmen, hepsi olmasa bile bir çoğunun elektromanyetik dalga açısından tehlikeli boyutlarda olduğunu ve eşyaların çalışırken uzağında durmaları konusunda uyarıda bulundu. Elektromanyetik dalga yayan aletlere maruz kalma suresini en dusuk ve bu aletlere olan mesafeyi de mumkun olanin en uzak mesafesinde tutmak lazim. Eskiye oranla kanser hastalığının günümüzde daha yaygın olduğunu belirten Doç. Dr. Tüzmen, bunun sebeblerinden birinin de teknolojinin çok gelişmiş olması ve küçük yaşlardan itibaren kullanılmasının etkili olduğunu vurguladı.

Yüksek gerilim hatlarının ve baz istasyonlarının kesinlikle yerlesim alanlarinin disinda kurulması gerektiğini belirten Doç. Dr. Tüzmen, yapılan bir araştırma sonucu yüksek gerilim hatlarının 200 metre uzağında bulunan evlerde çocukların lösemi hastalığına yakalandığını belirtirken bu konunun ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Kansere etki olan bir diğer konununda beslenme olduğunu belirten Doç. Dr. Tüzmen, hormonlu yiyecek ve tarım ilaçlarının kanseri tetiklediğini dile getirdi. İnsanların stresten de uzak durmaları gerektiğini belirten Doç. Dr. Tüzmen, stresin sadece kanseri değil tüm hastalıkları tetiklediğini dile getirdi.

"Çevre" programının söz konusu bölümü 12 Şubat 2013 Salı günü, saat 10:45'de, Genç TV kanalında yayınlanacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çevre ve Beslenmenin Kanser Üzerindeki Etkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement