Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Rektör Prof. Dr. Yılmaz'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Rektör Prof. Dr. Yılmaz'ı Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Rektör Prof. Dr. Yılmaz\'ı Ziyaret Etti

Iğdır'a bir takım temaslarda bulunmak için gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ı ziyaret etti.

13.07.2013 21:48

Rektör Prof. Dr. Yılmaz kendisini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ve beraberindekileri Rektörlük binasının girişinde karşıladı.

Iğdır Üniversitesi'nin gelişim süreci ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta'ya bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yılmaz; "Iğdır Üniversitesi 7 Fakülte, 3 Meslek yüksekokulu ve bir yüksekokul ile öğrencilerine en iyi eğitim imkânlarını sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise yeni bölümlerin açılması ile birlikte öğrenci sayımız 4000'lere ulaşacaktır. Kaliteli bir eğitim verebilmek için çok yoğun bir tempo ile çalışıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta'da Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz'ın kendisine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Hükümet olarak "Her şehre bir üniversite" sloganı ile bu yola çıktıklarında birçok kesimin bunun bir hayalden öteye geçemeyeceğini düşündüğünü hatırlatan Bakan Yardımcısı Balta, Iğdır Üniversitesi'nin 7 fakültesiyle ve verdiği eğitim kalitesi ile buna en güzel cevap olduğunu vurguladı. Bakan Yardımcısı Balta'nın konuşmasından sonra Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Bakan Yardımcısı Balta'ya plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, daha sonra Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ın teklifi üzerine inşaat faaliyetleri hızla devam eden Suveren Ana Kampüsünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler ve beraberindekilerle birlikte gezdi. Suveren Ana Kampüsünde yeni yapılan Rektörlük binasını gezen Bakan Yardımcısı Balta'ya inşaatlarla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Ağrı Dağı'nın eteğinde bulunan Ana kampüste Iğdır Üniversitesi'nin yıllarca bütün ihtiyacını karşılayacak modern bir rektörlük binası yaptıklarını belirtti. Sadece rektörlük binası ile kalmayıp yapımı süren ve planlama aşamasındaki diğer binalarında üniversitenin uzun yıllar boyunca gereksinimlerini karşılayacak şekilde projelendirildiğini aktaran Prof. Dr. Yılmaz, Iğdır Üniversitesinin çalışmalarının her aşamasında devletin sağladığı etkin kaynakların etkin bir şekilde kullanımı ön planda tuttuğunun altını çizdi.

Bakan Yardımcısı Balta ise gezi sırasında izlenimlerini aktarırken kampüs alanındaki çalışmaları çok beğendiğini ifade etti. Kampüs alanı yer seçiminin çok uygun olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Balta Kampüs Alanını Suveren bölgesinde seçerek şehircilik açısından Iğdır'a yeni bir şans tanıması nedeniyle Rektör Prof. İbrahim Hakkı Yılmaz'a teşekkür etti.

Suveren Kampüsü gezisinin ardından Bakan Yardımcısı Balta, Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler ve beraberindekiler Suveren Jandarma Karakoluna da bir moral ziyaretinde bulundular. Bakan Yardımcısı Balta ve Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Karakolda görev yapan Mehmetçiklerle bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından Kampüs gezisi sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Rektör Prof. Dr. Yılmaz'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement