Cezaevi Önünde Polis Yaralayıp Annesini Kaçırdığı İçin 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Çocuğa... - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Önünde Polis Yaralayıp Annesini Kaçırdığı İçin 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Çocuğa...

Cezaevi Önünde Polis Yaralayıp Annesini Kaçırdığı İçin 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Çocuğa...

Bursa'da cezaevi önünde polise saldırarak uyuşturucu hükümlüsü annesinin kaçmasına sebep olduğu iddiasıyla 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan çocuk, avukatının ağır ceza mahkemesine yaptığı itirazla özgürlüğüne kavuştu.

10.07.2012 10:06

Bursa'da cezaevi önünde polise saldırarak uyuşturucu hükümlüsü annesinin kaçmasına sebep olduğu iddiasıyla 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan çocuk, avukatının ağır ceza mahkemesine yaptığı itirazla özgürlüğüne kavuştu. Mahkeme, 16 yaşındaki çocuğun denetimli serbestlik yasası gereği her hafta karakola giderek imza atmasına hükmetti.

Edinilen bilgiye göre "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Aygün N., 21 Mart'ta İnegöl ilçesinde yakalandı. Cezaevine teslim edilmek istenen Aygün N.'yi koruyan polisler, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Kargaşadan faydalanan Aygün N. kaçmayı başarırken, hükümlü kadının yakınları, kendilerini kovalayan polis memurlarından Celal Kaplan'ı ve Salih Kundul'u yaraladı. Kafasına mermerle vurulduğu iddia edilen Kaplan'ın vücudunda kırıklar oluştuğu belirtildi. Olayla alakalı olarak 7'sinin yaşı küçük toplam 14 kişi hakkında dava açıldı.

Olaydan sonra Bursa 1. Çocuk Mahkemesi, annesi Aygün N.'nin kaçırılması sırasında bir polisi yaralamakla suçlanan 16 yaşındaki suça sürüklenen çocuk A.N.'yi, "kasten yaralamak ve hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak" suçundan 7 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutukluluğunun devamına karar verilen A.N.'nin avukatı Erdal Yıldız, bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Dilekçeyi değerlendiren 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu A.N.'nin tahliyesine ve her hafta karakola giderek imza atmasına hükmetti.

Yargıtay cezayı onarsa A.N. yeniden tutuklanacak.

Bilindiği gibi, "hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak" suçundan ise suça sürüklenen çocuklar B.N.'ye (14) verilen 1 yıl, S.D.'ye (15) verilen 1 yıl 6 ay, E.Y. (16), S.C.S. (17), S.K. (17) ve O.T.'ye (15) verilen 2'şer yıllık hapis cezalarında ise ayrı ayrı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.

Bu arada aynı olayla alakalı haklarında toplam 182 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 7 tutuksuz sanığın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaları derdest olarak sürüyor. Halen firarda olan Aygün N.'nin ise 19 yıla kadar hapsi isteniyor.

Öte yandan cezaevi önünde yaşanan hükümlü kaçırma anı MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti. Kaçırılan Aygün N.'nin kocası da 2009 yılında Gemlik Açık Cezaevi İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü Mahcuz Mallar Otoparkı'nda öldürülmüştü. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Önünde Polis Yaralayıp Annesini Kaçırdığı İçin 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Çocuğa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement