Cezaevindeki Ölümde İhmali Mektup Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Cezaevindeki Ölümde İhmali Mektup Ortaya Çıkardı

Cezaevindeki Ölümde İhmali Mektup Ortaya Çıkardı

Şahin Şimşek'in ölümündeki ayrıntı cezaevi arkadaşının savcılığa yazdığı mektupa ortaya çıktı.

29.05.2013 13:02  Güncelleme: 14:57

İstanbul Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde 2010 yılında 'hastanede öldü' denilerek cenazesi ailesine teslim edilen 40 yaşındaki Şahin Şimşek'in ölümündeki ayrıntı cezaevi arkadaşının savcılığa yazdığı mektupa ortaya çıktı. Cezaevi arkadaşı Alper Merak, Şimşek'in akciğer ve astım hastası olduğunu belirterek, ölmeden bir hafta önce fenalaştığını ve cezaevi doktoru tarafından hastaneye sevk edildiğini, ancak cezaevi yönetiminin hastaneye göndermeyip hücreye attığını yazdı. Savcılığın başlattığı ve Adli Tıp kurumu 1'inci İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor üzerine, cezaevi müdürleri ile infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında, &taksirle adam öldürme' gerekçesiyle 10'ar yl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ARKADAŞI SAVCILIĞA MEKTUP YAZDI

Batmanlı 6 çocuk babası Şahin Şimşek, yargılandığı adli bir suçtan dolayı aldığı 2 yıl hapis cezasını çekmek üzere konulduğu İstanbul Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde 2010 yılının Ocak ayında yaşamını yitirdi. 'Hastanede öldü denilerek cenazesi ailesine teslim edilen ve akciğer ile astım hastası olan Şahin Şimşek'in defin edilmesinden aylar sonra aynı cezaevinde arkadaşı olan ve daha sonra Kastamonu Cezaevi'ne nakledilen Alper Meraklı, Cumhuriyet Savcısı'na Şimşek'in ölümü ile ilgili bir mektup yazdı. Meraklı, mektupta, Şimşek'in akciğer ve astım hastası olması nedeniyle ölmeden bir hafta önce fenalaştığı ve çıkarıldığı cezaevi doktoru tarafından hastaneye sevk edildiğini, ancak hastaneye gönderilmek yerine Şimşek'in cezaevi idaresince hücreye atıldığı ve hücrede öldüğünü yazdı.

SAVCILIK, MEKTUP ÜZERİNE SORUŞTURMA AÇTI

Cumhuriyet Savcılığı, gelen mektup üzerine soruşturma başlatarak, Şahin Şimşek'in ölümü ile ilgili dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp kurumu 1'inci İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda, Şimşek'in gece rahatsızlandığı cezaevi doktoru tarafından hastaneye sevki yapılmasına rağmen hastaneye gönderilmediği ve ölümün ihmal sonucu meydana geldi belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'nun raporundan sonra savcı, cezaevi birinci ve ikinci müdürü ile 13 infaz koruma memuru hakkında iddianeme hazırladı. İddianamede, şüpheliler hakkında 'taksirle adam öldürme' gerekçesiyle 10'ar yıl hapis cezaları istendi. İddianame İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tarafından kabul edilirken, şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

EŞİMİ HASTANE GÖTÜRMEK YERİNE HÜCREYE KOYMUŞLAR

Şahin Şimşek'in Batman'ta yaşayan eşi Halime Şimşek, eşinin cezaevinde ihmal sonucu öldüğünü bir arkadaşının savcıya yazdığı ihbar mektubundan öğrendiklerini söyledi. Şimşek, Eşimin ölümünü köy muhtarından öğrendik. Ölüm hakkında bize bir şey söylemediler ve sadece kalp krizi geçirdiğini ve hastaneye götürürken yolda öldüğünü söylediler. Biraz araştırınca eşimin 6 aydır cezaevinde hasta kaldığını, revirine gitmesine rağmen hastalığı gözardı edildiğini ve cezaevi doktoru göğüs hastalıkları hastanesine sevkini yapmasına rağmen hastane yerine hücreye konulduğunu öğrendik. Hücrede 5 gün kaldı 6'ıncı günde yaşamını yitirdi. Eşimin ölümüne neden olan ve ihmali bulunan kişilerin cezalandırılmasını istiyorumdedi.

Ailenin avukatı İbrahim Halil Yalçın, İstanbul Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde konulan müvekkilinin akciğer hastası, akciğer enfeksiyonu hastalığına yakalandığını belirterek, Bu durumu cezaevi idaresine bildiriyor. Hastalığını nükseden Şahin Şimşek durumu revir doktoruna bildiriyor. Revir doktoru tarafından Şahin Şimşek'e göğüs hastalıkları polikliniğe sevki uygun şeklinde hastaneye tedaviye gitmesi gerekiyor. Şahin Şimşek sevk üzerine acilen hastanede tedavisi yapılması gerekirken, dünya cezaevi tarihine kara bir leke olarak girecek bir olay yaşanıyor. Hasta olan Şimşek normal koğuşuna değil hücreye kapatılıyor ve yaşamını yitiriyor. Yani mahkeme Şimşek'e 2 yıl ceza veriyor, cezaevi ise onun ölümle cezalandırıyor. Bu bir ağır ihmaldir. Bu olayı cezaevi yönetimi tarafında kapatılmak istendi. Cezaevi olayı manipüle etmeye çalıştı. Kendisiyle yan hücrede kalan Alper Meraklı adlı bir kişi olanları vicdanı azabıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı mektup ve Adli Tıp Kurumu'nun raporu ile ortaya çıktı. Müvekkilim ölmeden önce hücrede bağıra bağıra 'ölüyorum, nefes alamıyorum' demiş. Buna rağmen hücreden çıkartmamışlar. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevindeki Ölümde İhmali Mektup Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement