Cezaevlerindeki Açlık Grevi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cezaevlerindeki Açlık Grevi

10.11.2012 11:42  Güncelleme: 12:04

Ardahan'da gözaltına alınan 15 kişiden 14'ü tutuklandı.

Ardahan'da "izinsiz yürüyüş düzenleyip, güvenlik güçlerine mukavemette bulundukları" gerekçesiyle gözaltına alınan 15 kişiden 14'ü tutuklandı.

Ardahan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ardahan Öğrencileri Derneği ve BDP Ardahan İl Başkanlığı tarafından 5 Kasım'da, cezaevlerindeki açlık grevine destek vermek amacıyla kent merkezinde izinsiz gösteri düzenlendiği belirtildi.

Gösteriye katılan grubun, basın açıklaması sırasında güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırdığı vurgulanan açıklamada, yaklaşık 3 saat süren izinsiz gösterinin ardından 15 şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 1 kişinin serbest bırakıldığı, 13'ü Ardahan Üniversitesi öğrencisi 14 kişinin Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği belirtilen açıklamada, Ü.E, B.G, E.A, S.T, Ö.İ, A.D, R.Ç, T.K, M.K, E.Y, A.Ö, M.K, M.Ş ve M.K'nın çıkarıldıkları mahkemece, "yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek" ve "güvenlik güçlerine mukavemet" suçundan tutuklandığı ifade edildi.

Açıklamada, tutuklanan 14 kişinin, daha önce de farklı illerde yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Muhabir: Günay Nuh/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - ARDAHAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevlerindeki Açlık Grevi - Son Dakika


Advertisement