CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Şanlıurfa'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,Bölge halkının bahara ve barışa olan özleminin farkındayız dedi.

23.03.2014 17:44  Güncelleme: 09:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Bölge halkının bahara ve barışa olan özleminin farkındayız. CHP olarak bu özlemi karşılamaya yönelik bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Sarı, Şanlıurfa'da partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, kentin bölgedeki kadim coğrafyada bulunduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının bölgede yürüttüğü politikaları eleştiren Sarı, Twitter'a erişimin tedbir amaçlı engellenmesinin ise kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yerel seçimleri önemli bir dönemeç olarak gördüklerini vurgulayan Sarı, CHP'nin ülkedeki demokrasi özlemini ve beklentisini gerçekleştirecek potansiyelini ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Birlik ve beraberliği pekiştirmek istediklerini belirten Sarı, şöyle devam etti:

"Bölge halkının bahara ve barışa olan özleminin farkındayız. CHP olarak bu özlemi karşılamaya yönelik bir çaba içerisindeyiz. Barışın kimsenin tekelinde olmadığını ve barışın talep edildiği andan itibaren gerçekleşen bir durum olduğunu da bir kez daha vurgulamak istiyorum. CHP, ülkedeki barış talebinin farkındadır. Halkın talebi olan bu isteği karşılamak bizim görevimizdir. Batıdaki halka anti demokratik uygulamalarla baskı uygulayan yasakçı bir anlayışı dayatan bir Başbakan bölge halkına demokrasi getirebilir mi. AK Parti'nin 12 yıllık geçmişinde demokrasi ile çözümlenmesi gereken bir süreci yönetemeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. "

Sarı, açıklamasının ardından basına kapalı olarak parti teşkilatıyla görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Şanlıurfa\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement