CHP'li Akkiray, RTÜK İncelemesini Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akkiray, RTÜK İncelemesini Sordu

CHP\'li Akkiray, RTÜK İncelemesini Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin" yapılan haberlere yönelik RTÜK uzmanlarına rapor hazırlamaları yönünde talimat verilip verilmediğini sordu.

11.03.2014 13:53

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin" yapılan haberlere yönelik RTÜK uzmanlarına rapor hazırlamaları yönünde talimat verilip verilmediğini sordu.

Arınç'ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Akkiray, "17 Aralık süreci sonrası toplumda derin sarsıntılara neden olan ses kayıtları konusunda farklı refleksler gösterilmektedir. 25 Şubat 2014 tarihli CHP grup toplantısında yayınlanan 'Başbakan ile Oğlu' arasında olduğu söylenen ses kayıtları konusunda RTÜK içinde talimatla cezalandırma olduğu iddiası medyada yer almaktadır. RTÜK daire başkan yardımcısı tarafından gönderilen bir e-mail ile 'BAĞIMSIZ UZMANLARA' rapor hazırlamaları konusunda talimat verilmektedir" dedi. Bağımsız uzmanlara verilen talimatları içeren e-maile atıfta bulunan CHP'li Vekil, şöyle devam etti:

"Gönderilen e-mail'de 'Arkadaşlar merhaba, bilindiği gibi 25 Şubat 2014 tarihli CHP grup toplantısında Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmeleri yayınlanmıştır. Bazı yayın kuruluşları söz konusu grup toplantısını haberleştirerek değişik şekillerde yayınlamıştır. (Bizzat ses kayıtlarını vererek, kendi seslendirerek, kayan yazı şeklinde vb.) Bahse konu olan telefon görüşmelerini her ne ad altında olursa olsun yayınlayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında 6112 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (ç) bendleri çerçevesinde rapor düzenlenerek 04 Mart 2014 Salı gününe kadar teslim etmeniz rica olunur' denilmiştir.

Bu nedenle; RTÜK yasasında Daire Başkan yardımcısının bağımsız olan RTÜK uzmanlarına bu tür talimatlar verme yetkisi var mıdır? RTÜK yasasında başkanı ya da üyelerinin bu tür talimatlar verme hakkı var mıdır? TBMM çatısı altında dillendirilen bu tür ya da benzeri durumlara yönelik talimatlar ve sonucunda verilen cezalar var mıdır? Deniz Baykal ve MHP Milletvekilleri ile ilgili benzer görüntü ve ses kayıtları konusunda bu tür talimatlar ve cezalandırma talepleri olmuş mudur?

RTÜK Daire Başkan Yardımcısından bu olay ile ilgili olarak tarafınızdan ya da partinizden bir istekte bulunulmuş mudur?Haber kanallarının TBMM çatısı altında gerçekleştirilen paylaşımlarının sadece iktidar karşıtı olanlarının denetlenmesi otosansür değil midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Akkiray, RTÜK İncelemesini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement