CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi - Son Dakika
Güncel

CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi

CHP ve MHP\'nin Çatı Adayı Önerisi

Adana'da bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı önerilmesine tepki gösterdi.

24.06.2014 15:04

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesine tepki gösterdi.

İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği il temsilcilikleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Adana Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şubesi ile Vardiya Bizde Platformu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Türkiye Gençlik Birliği üyesi Yalçın Semir Akarsu, "halk hareketini dikkate almayanların sağlam temele, çürük çatı koymaya çalıştığını" öne sürdü.

Akarsu, aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili, "Böyle bir şahsiyet, ne Atatürk'ün kurmuş olduğu CHP'nin ne de Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı olan vatansever MHP tabanının çatı adayı olamaz. Temeli hep beraber attık, çatıyı da hep birlikte kuracağız" dedi.

CHP ve MHP milletvekillerine seslenen Akarsu, "CHP ve MHP liderlerinin cumhurbaşkanlığı için açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday olarak kabul etmiyoruz. Bu çürük çatı şimdiden çökmüştür. Çöken çatı halkın değil, halka sırtını dönenlerin çatısıdır. Cumhuriyet değerlerine sahip, Türkiye halkını kucaklayacak bir aday çıkarılmalı" diye konuştu.

Akarsu, eski CHP milletvekilleri Tacidar Seyhan ve Hulusi Güvel'in, Ankara'daki programları nedeniyle toplantıya katılamadığını da sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement