Erzurum'da Otomobil Lastiğiyle Sörf Keyfi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Otomobil Lastiğiyle Sörf Keyfi

Erzurum\'da Otomobil Lastiğiyle Sörf Keyfi

Kar kalınlığının bazı yerlerde 1 metreye ulaştığı Erzurum'da Off Road Kulübü üyeleri, cirit atları ve 4x4 arazi tipi araçlarının arkasına bağladıkları lastiklerle sörf yaptı.

25.01.2016 11:38  Güncelleme: 12:00

Kar ve soğukla yaşamaya alışkın Erzurumlular, geliştirdikleri at ve arazili araçların çektiği banana ile kayağa alternatif sporlar geliştiriyor. Erzurum Off Road Kulübü üyeleri, karla kaplı arazide cirit atları ve 4x4 arazi tipi araçlarının arkasına bağladıkları lastiklerle sörf yaptı.

OTO LASTİKLERLE KAR ÜSTÜNDE SÖRF

Kara kışın ülke genelinde etkisini göstermesi üzerine harekete geçen Erzurum Macera Off Road Kulübü üyeleri kent merkezinden konvoy eşliğinde 14 kilometre uzaklıktaki Aziziye İlçesi'ne gitti. Burada Korkut Ata Atlı Spor Kulübü ile buluşan Off-Road üyeleri karla kaplı cirit sahasında beraberlerinde götürdükleri oto lastiklerini cirit atları ve arazili araçlara bağlandılar. Genelde sahiller yapılan banananın benzerini gerçekleştiren dernek üyeleri oto lastiklerle karda sörf yaptı.


İNANILMAZ BİR DUYGU YAŞIYORLAR

Bu eğlenceye 'Karda rafting' veya 'Karda banana' adını verdiklerini anlatan Erzurum Off Road Dernek Başkanı Lokman Toptaş şunları söyledi: "Erzurum; kış turizminde önde gelen şehirlerden biri. Kayak, snowboard ve buz pateni için açık- kapalı alanlar var. Ama biz macera Off Road Kulübü olarak buraya gelen yerli ve yabancılara kayak ve patenin dışında adrenalini yüksek spor dalları geliştirmeye çalışıyoruz.


Bunlardan biri de lastik rafting. Kasklarını giyip, lastiğe oturanları at ya da arazi araçları çekiyor. Karla kaplı zeminde adeta sörf yapanlar inanılmaz bir duygu yaşıyor. Amacımız kış turizmine dikkat çekmek. Erzurum özellikle macera, serüven ve safari tutkunları için oldukça uygun bir mekana sahip. Kulüp olarak arzu edildiği takdirde yerli ve yabancı turistlere yönelik organizasyonlar düzenlemeye hazırız. Herkesi Erzurum'da macera yaşamaya bekliyoruz."


BOĞULMA TEHLİKESİ DE YOK

Dört nala giden bir atın ya da arazili aracın arkasına bağlı olan lastiklerde sörf yapanlar ise bunun bir çılgınlık olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bananayı da, sörfü de karda yaparız. Denizde olduğu gibi boğulma tehlikesi de yok. İlk denemede başarılı olduk. Eğer bu spor dalı iş yaparsa iyi bir gelir kaynağı olur. Olmasa da memleketimizin tanıtımını yapmış oluruz."




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Otomobil Lastiğiyle Sörf Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • can: Ne sinir bozucu bu laf dadaş ttrrttt 6 11 Yanıtla
    pis keko: sen o dadaşlara kurban ol 12 10 manisalı: manisalıyım..dadaşların çoğu adam gibi adamdır.. 11 4
  • 25252525: Tey tey tey desem kim cevap berir bakayim 7 1 Yanıtla
  • zy: sevmim arkadas dadas madas 4 4 Yanıtla
  • dadaşşşş: can kimsin sen ve rizeli siz erzurumlu demek can demek siz anlamazsınız bundan 1 1 Yanıtla

Advertisement