Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Tır Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Tır Yoğunluğu

Cilvegözü Sınır Kapısı\'ndaki Tır Yoğunluğu

UND Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi: "Yığılmaların önüne geçmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın açılmasını talep ettik"

28.10.2013 15:33

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Cilvegözü Sınır Kapası'ndaki tır yoğunluğunun önüne geçmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın açılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Şanverdi, yaptığı açıklamada, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın yardım malzemeleri ve yaralı taşıyan araçlar dışında geçişe kapatılmasıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluğun arttığını hatırlattı.

Kapıda zaman zaman yığılmalar yaşandığını ifade eden Şanverdi, şunları kaydetti:

"Tır şoförleri giriş yapmak için günlerce beklemek zorunda kalıyor. Kapıda 12-13 kilometreyi aşan tır kuyrukları oluşuyor. Tır şoförlerimizin mağdur olmamaları için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile görüşme yapıyoruz. Yığılmaların önüne geçmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın açılmasını talep ettik. Öncüpınar Sınır Kapısı'nın açılmasıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'nda da bekleyişlerin son bulacağını ve büyük bir sıkıntının ortadan kalkacağını ilettik."

Şanverdi, taleplerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çarşamba veya perşembe günü değerlendirileceğini ve kendilerine bilgi verileceğini dile getirdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Tır Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement