Çimento Fabrikasına Karşı Çıkan Halk Miting Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Çimento Fabrikasına Karşı Çıkan Halk Miting Düzenledi

Çimento Fabrikasına Karşı Çıkan Halk Miting Düzenledi

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde yapılması planlanan çimento fabrikası ve bu tesise hammadde sağlamak için Düzköy ilçesi Çayırbağı Beldesi'nde açılacak taş ocaklarına karşı çıkan yaklaşık 500 kişi miting düzenledi.

05.05.2013 14:45

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde yapılması planlanan çimento fabrikası ve bu tesise hammadde sağlamak için Düzköy ilçesi Çayırbağı Beldesi'nde açılacak taş ocaklarına karşı çıkan yaklaşık 500 kişi miting düzenledi.

Tonya İlçesi Livalobo Mezrası'nda yapılması düşünülen çimento fabrikasına ve Düzköy ilçesi Çayırbağı Beldesi'nde taş ocakları kurulmasına karşı çıkan yörede oturanlar Çayırbağı'nda miting düzenledi. Ellerinde 'Çayırbağı Emba'yı boğar', 'Ferman Bakanın, Tonya bizimdir', 'Bizlere iş değil ölüm vaat ediyorsunuz' ve 'Doğamız kayamız satılık değil' yazılı dövizler taşıyan grupi, davul- zurna ve kemençe eşliğinde horon tepti. Yöresel kıyafetlerle mitinge katılan kadınlar renkli görüntüler oluştururken, horon halkasının içinde de iki atlı kısa bir gösteri yaptı.

Mitingte konuşma yapan Avukat Nedim Şenol Çelik, planlanan projeyi bu tür direnişlerle püskürteceklerini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki gözlerini para hırsı büyümüş kişilerin yaşam alanlarımıza yaptığı bu korkunç saldırıyı eşi görülmemiş direnişimiz püskürtecektir. Dayanışma içinde kararlı direnişimiz yalnızca bugün yapılan saldırıyı püskürtmekle kalmayacak; gelecekte yapılabilecek benzeri saldırıları da engelleyecektir. Mücadelemiz yalnızca bugün değil, geleceği de güvence altına alacaktır. İnanıyorum ki mücadelemizin sembolü olan kadınlarımızın heykelini dikecekler."

"YORDUNUZ BİZİ SAYIN BAKAN"

Tonya Çevre Platformu adına konuşan Veteriner Hekim Ahmet Bektaş da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a seslenirken, "Yordunuz bizi sayın bakan. İşimizi, gücümüzü, hastamızı, cenazemizi bıraktık can derdine düştük. Doğamızı, yaşam alanlarımızı, hayatımızı, atalarımızın mirası çocuklarımızın emanetini korumak için yollara düştük. Sayın Bakan, Tonya ve Çayırbağı halkını nasıl olur da uluslar arası bir simsara tercih edersiniz? Bu konuda neden bu kadar ısrarlı ve kararlısınız? Perde arkasında bilmediğimiz başka hesaplar mı var? Sayın bakan bu halk asla sizi affetmeyecek, asla hakkını helal etmeyecek."

Konuşmalar sırasında kürsüye çıkan Ayşe Bahadır da elindeki değneği havaya kaldırarak Bakan Bayraktar'a seslenmesi büyük alkış aldı. Yöresel şiveyle konuşan Bahadır, "Bakan Bayraktar Erdoğan, 'Tonya'da beni alnımdan vursalar da fabrikayı yapacağım' diyor. Tonyalılar, Çayırbağlılar acaba bir karış yer verecekler mi ona. Alnının ortasından öpeceğim onu Tonya'ya gelirse" diye konuştu. - Trabzon/ Düzköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çimento Fabrikasına Karşı Çıkan Halk Miting Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement