Çin "at yılı"na girdi - - Son Dakika
Güncel

Çin "at yılı"na girdi -

Çin "at yılı"na girdi -

Çin, hayvan takvimine göre yılbaşı sayılan Çuncie'yi (Bahar Bayramı) ve "at yılı"nı ülke genelinde yapılan kutlamalar ile karşıladı.

30.01.2014 18:16

Çin, hayvan takvimine göre yılbaşı sayılan Çuncie'yi (Bahar Bayramı) ve "at yılı"nı ülke genelinde yapılan kutlamalar ile karşıladı.

Ülke genelinde bu gece "kötü ruhları kovduğuna" inanılan havai fişek ve çatapat patlatılırken, bu uygulama konusunda getirilen tüm kısıtlamalar rağmen halkın bu adetten vazgeçmediği gözlendi.

Aileler, yeni yıl akşamı önce geleneksel bayram yemeğinde bir araya geldi, ardından sokaklara dökülerek çatapat atmaya başladı. Yeni yıl gecesi boyunca yoğun güvenlik önlemi dikkati çekerken, şehirler yoğun bir barut dumanı ve kokusuyla kaplandı.

Geleneksel hayvan takvimine göre, "yılan yılı"nı geride bırakarak "at yılı"na girilen Çin'de, bu senenin "bol kazanç ve zenginlik" getireceğine inanılıyor. Ülkede resmi Çuncie tatili, yarından itibaren 7 gün sürecek.

-at yılı

-havai fişek

-kutlama

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin 'at yılı'na girdi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement