Çin'den Alınan Tramvayın Test Sürüşleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çin'den Alınan Tramvayın Test Sürüşleri Devam Ediyor

Çin\'den Alınan Tramvayın Test Sürüşleri Devam Ediyor

SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, Çin'den alınan 55-19 kodlu tramvayın Samsun halkının hizmetine kısa bir süre içerisinde gireceğini söyledi.

28.12.2013 10:29  Güncelleme: 10:35

SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, Çin'den alınan ve test sürüşleri devam eden 55-19 kodlu tramvayın Samsun halkının hizmetine kısa bir süre içerisinde gireceğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Samsun Ulaşım A.Ş.'nin (SAMULAŞ) Çin'den aldığı 39 metre uzunluğundaki tramvaya 55-19 numarası verildi. SAMULAŞ'ın ana bakım istasyonunda son testleri yapılan ve 20 gündür test sürüşleri gerçekleştiren 55-19 kodlu tramvay aşamalar halinde Çinli ekipler ve SAMULAŞ ekipleri tarafından ortaklaşa iş programı çerçevesinde yürütülüyor. Konfor testi için hatta alınan yeni tramvay görenlerin ilgisini çekiyor. Uzunluğu 39 metre olan tramvay, 3 defa yapılacak olan konfor testinin ilkini başarıyla tamamladı.

Çin'den alınan yeni tramvayın test sürüşlerine devam edildiğini ifade eden SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, "Yaklaşık 20 gündür bu sürüşler ve testler aşamalar halinde Çinli ekiplerimiz ve bizim SAMULAŞ ekipleri tarafından ortaklaşa iş programı çerçevesinde yürütülüyor. Testlerimiz şu ana kadar gayet başarılı geçti. İvmelenmesinden frenlemesine, sinyalizasyonundan konfor testine kadar birçok test yapılıyor. Bu testlere Çin firması ve bizim yetkilerimizin dışında uluslar arası akredite test kuruluşları da katılıyor. Yani kendi kendimizi test ediyor değiliz, bağımsız test kuruluşları da katılıyor. Ufak tefek bazı aksaklıklar tespit ettik. Tespit ettiğimiz aksaklıkların giderilmesiyle ilgili de yazışmalarımızı ve teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık son testlerin yapıldığını söyleyebiliriz. Bu testlerin başarılı olması halinde, kısa süre sonra 55-19 kodlu tramvayımız Samsun halkının hizmetine girecek" dedi.

Üner, bu testleri yol güvenlikle ilgili sebeplerden dolayı aşamalar halinde yaptıklarını dile getirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çin'den Alınan Tramvayın Test Sürüşleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement