Cinayet Zanlısı "Afet"Ten Korkmuş - Son Dakika
Güncel

Cinayet Zanlısı "Afet"Ten Korkmuş

Cinayet Zanlısı "Afet"Ten Korkmuş

Çaycuma'da eşini, kayınvalidesi ile onun imam nikahlı eşini öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlının, çalışmalara katılan AFAD'ın özel eğitilmiş köpeği "Afet"in kendisine çok yaklaştığını fark etmesi üzerine yer değiştirmek isterken yakalandığı öğrenildi AFAD Müdürü Güngör: "Zanlının kıyafetlerinin koklatılmasının.

26.02.2014 13:18

Çaycuma'da eşini, kayınvalidesi ile onun imam nikahlı eşini öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlının, çalışmalara katılan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) özel eğitimli köpeği "Afet"in kendisine çok yaklaştığını fark etmesi üzerine korkup yer değiştirmek isterken yakalandığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, maddi sıkıntılar nedeniyle evini terk ederek Güdüllü köyündeki annesinin yanına yerleşen eşi Gülay G. (40), kayınvalidesi Fatma Kayabaş (59) ve onun imam nikahlı eşi Salih Bostancı'yı (64) öldürmesinin ardından kayıplara karışan H.G'nin (43), dün jandarma tarafından yakalanmasında "Afet" adlı köpeğin önemli katkısı oldu.

Jandarmanın talebi doğrultusunda AFAD ekipleriyle birlikte iz süren Afet'in kendine yaklaştığını fark eden zanlının, saklandığı yeri değiştirmek isterken Güzelyaka ile Kadığoğlu köyü arasındaki kırsal alanda yakalandığı bildirildi.

AFAD Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarında "Afet" ve "Ayaz" adlı arama kurtarma köpeklerinin bulunduğunu, bunların kayıp kişileri bulmak için eğitildiklerini söyledi.

Çaycuma'da meydana gelen cinayetin zanlısını aramak için jandarma ekiplerinden kendilerine gelen talep üzerine ekiplerini görevlendirdiklerini ifade eden Güngör, "Ekiplerimizle Afet isimli arama kurtarma köpeğimiz de çalışmalara katıldı. Afet, iz köpeğidir. Zanlının kıyafetlerinin koklatılmasının ardından Afet isimli arama kurtarma köpeğimiz, iki gün süresince ormanlık ve dağlık alanlarda iz sürdü" dedi.

"Katıldıkları aramalarda kayıp şahısların hepsini buldu"

Güngör, köpeklerin her gün eğitime alındığı, bilgi ve becerilerinin arttırıldığını belirterek, "Bünyemizde köpek merkezini yaklaşık 3 yıl önce kurduk. 4 kez arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. Katıldıkları bu aramalarda kayıp şahısların hepsini buldular. Cinayet zanlısının yakalanmasına da önemli katkı sağladılar" ifadesini kullandı.

Güdüllü köyünde 21 Şubat'ta eşiyle maddi imkansızlıklar yüzünden yaşadıkları tartışma nedeniyle bir süredir ayrı oldukları ileri sürülen H.G, karısı Gülay G, kayınvalidesi Fatma Kayabaş ve onun imam nikahlı eşi Salih Bostancı'yı öldürmesinin ardından kaçmıştı.

Şüpheli, Çayır ve Güdüllü köyleri ormanlık alanlarında jandarma ile AFAD ekiplerinin özel eğitimli köpeklerin yardımıyla yaptıkları aramaları fark etmesi üzerine saklandığı yeri değiştirmek isterken gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece dün tutuklanmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinayet Zanlısı 'Afet'Ten Korkmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement