Civilization Vı'da Brezilya'ya Iı. Pedro Liderlik Edecek - Son Dakika
Güncel

Civilization Vı'da Brezilya'ya Iı. Pedro Liderlik Edecek

Civilization Vı\'da Brezilya\'ya Iı. Pedro Liderlik Edecek

1839 yılında doğan II. Pedro 19. yüzyılda Brezilya ve Uruguay'ı kapsayan bölgelerden oluşan Brezilya İmparatorluğu'nun ikinci ve son lideriydi.

03.08.2016 08:22

1839 yılında doğan II. Pedro 19. yüzyılda Brezilya ve Uruguay'ı kapsayan bölgelerden oluşan Brezilya İmparatorluğu'nun ikinci ve son lideriydi. Civilization V oyuncuları Brave New World genişleme paketiyle oyuna gelen ve Brezilya'ya liderlik eden II. Pedro'yu şüphesiz ki hatırlamışlardır.

Babası tahtı bırakıp Avrupa'ya kaçtıktan sonra beş yaşından itibaren ülkeye hükmetmek için yetiştirilen II. Pedro çocukluğunu yaşamasına izin vermeyen monarşiye karşı kızgın olsa da halkına inanılmaz derecede bağlı oluşuyla tanınmıştır. II. Pedro babasının geride bıraktığı güç koşullar ve dağılmakta olan İmparatorluğa rağmen Brezilya'yı refaha doğru yönlendirmeyi başarmış, ancak daha sonra sürpriz bir askeri darbe tarafından tahttan indirilip Avrupa'ya sürülmüş ve 1889 yılındaki ölümüne kadar da orada kalmıştır.

II. Pedro döneminin en önemli bilim insanlarının saygısını ve takdirini kazanmıştır ve daima bilgi, kültür ve bilim şampiyonu olarak hatırlanacaktır.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Civilization Vı'da Brezilya'ya Iı. Pedro Liderlik Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement