Çocuk Orkestrasından Konser - Son Dakika
Güncel

Çocuk Orkestrasından Konser

Çocuk Orkestrasından Konser

DÇSO'nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Edirne'de verdiği konser beğeniyle izlendi.

22.04.2013 19:53  Güncelleme: 10:33

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Edirne'de verdiği konser beğeniyle izlendi.

Türkiye'nin ilk uluslararası çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Notalar' müzikali projesiyle Edirne'de sahne aldı. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki kongre merkezinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda çocuk ve sanatsever katıldı. 2006 yılında kurulan senfoni orkestrasının Şef ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Dr. Rengim Gökmen yaparken, konserin sunuculuğunu oyuncu Serhan Arslan yaptı. Arslan, çocuklara hazırladığı skeçlerle müzik bilgileri verirken, yaptığı şakalarla da izleyenleri güldürdü.

Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'nin çeşitli konservatuarlarından 11 ile 18 yaş arasındaki öğrencilerin oluşturduğu grup, çocuklara müzik notalarıyla ilgili bilgilerde verdi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan çocuk orkestrası, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Orkestra Sergei Prokofiev'den Romeo ve Juliet, Aleksandr Borodin'den Poloveç dansları, Antonin Dvorak'ın Slav dansları ile Mozart gibi ünlü eserleri seslendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Orkestrasından Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement