Çocuklar İçin Yılda 237 Milyar Euro - Son Dakika
Güncel

Çocuklar İçin Yılda 237 Milyar Euro

Çocuklar İçin Yılda 237 Milyar Euro

Almanya'da Federal Meclis Bilimsel Hizmetler Dairesi devletin ailelere yaptığı yıllık yardım miktarını açıkladı.

05.04.2012 11:44  Güncelleme: 11:56

Almanya'da Federal Meclis Bilimsel Hizmetler Dairesi devletin ailelere yaptığı yıllık yardım miktarı 168 milyar euro'yu bulduğunu açıkladı.

Leipziger Volkszeitung gazetesinin haberine göre aile uzmanları devlet yıllık 89 milyar euro tutarındaki parayı çocukları olanlara vergi kolaylığı ve çocuk parası ödemesi destekleri ile sağlıyor. Gençlik yardımı, aile sigortası ya da anaokulu gibi ücretsiz desteklere de 79 milyar euro harcanıyor. Buna karşılık ailelerin çocuklar için özel tüketim harcamaları yılda 90 milyar euro'yu buluyor. Devlet, yardımlar vasıtasıyla bunun yarısını üstleniyor. Bu, çocuk parası ya da vergi kolaylıklarıyla sağlanıyor. Öte yandan uzmanlar çocuklar için yapılan dolaylı harcamaların da yılda 147 milyar euroyu bulduğunu düşünüyor. Devlet burada ailelere 41 milyar euroluk harcama programıyla yardımcı oluyor. Ailelerin çocuklar için özel tüketim harcamaları yılda 90 milyar euro'yu buluyor

Ailelerin çocuksuz çiftler ya da bekarlara oranla daha fazla harcama yapmak zorunda kalmaları, kısa bir süre önce, emeklilik ve bakım sigortası için ek katkı payı alınması taleplerine yol açtı.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin eğitim ve aile uzmanı Uwe Schummer, yeni hesaplamaların ışığında, vergi sisteminin çocuklu aileler için daha uygun hale getirilmesini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklar İçin Yılda 237 Milyar Euro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement