Çocuklara Eğlenceli Tedavi - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Eğlenceli Tedavi

Çocuklara Eğlenceli Tedavi

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ (Mersin) - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde yatarak tedavi gören çocuklar, resim, boyama ve süsleme etkinlikleriyle moral yükseltiyor.

04.08.2013 12:03

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ (Mersin) - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde yatarak tedavi gören çocuklar, resim, boyama ve süsleme etkinlikleriyle moral yükseltiyor.

Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Ömer Ulak, Çocuk Servisi'nde tedavi gören hastalara yönelik etkinliğin, staj yapan Çocuk Gelişim Bölümü öğrencileri ve Çocuk Servisi hemşirelerince yürütüldüğünü belirtti. Dr. Ulak, "Tedavi gören çocuklarımıza hastane ortamında moral bulmaları amacıyla resim, süsleme yapma ve boyama gibi konularda aktivite düzenleniyor. Resim yaparak zaman geçiren ve mutlu olan çocuklar biraz da olsa hastane ortamından uzaklaşıyor. Hem tedavi oluyorlar hem de eğlenerek hoş vakit geçirme fırsatı buluyorlar" dedi.

Proje sorumlusu Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kamil Sabah da, hastanenin alışılagelmiş sıkıcı ortamının çocuklar üzerinde olumlu bir havaya çevirebilmesi amacıyla etkinliği düzenlediklerini dile getirdi. Sabah, "Çocukların iyileşme sürecinde onlara moral kaynağı olmayı arzuluyoruz. Sonucunda gözlerindeki ışıltı isabetli bir karar verdiğimizin göstergesiydi. Önümüzdeki süreçte hastanemizde diğer hastalarımıza yönelik moral verici faaliyetlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Hastanede idrar yolu iltihabı nedeniyle tedavi gören 6 yaşındaki Ömer Yılmaz, boyama yapmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, artık hastaneden korkmadığını söyledi. Minik hastalardan Ömer Yılmaz ise, tedavi olmak için geldiği hastanede önceleri sıkıldığını, daha sonra hemşire ablaların boyama ve resim yapabileceğini söylemeleriyle büyük keyif aldığını anlattı. Yılmaz, "Ben de resim ve boyama yapıp vakit geçiriyorum. Bu projeyi yapanlara teşekkür ederim. Çocuklar hastaneden ve doktordan korkmasınlar, burası çok eğlenceli bir yer oldu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklara Eğlenceli Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement