Çocukların Gönlünü Şarkılarla Kazanıyor - Son Dakika
Güncel

Çocukların Gönlünü Şarkılarla Kazanıyor

Çocukların Gönlünü Şarkılarla Kazanıyor

Televizyon ve radyo kanallarında çocuk programları yapan Burak Sezen, ikinci albümü  "Burak Abi'yle Çocuk Şarkıları 2, Türkiye'yiz Biz"i çıkardı Burak Sezen:  "Türkiye'de çocuğa yönel...

26.11.2013 12:01

Televizyon ve radyo kanallarında çocuk programları yapan Burak Sezen, ikinci albümü "Burak Abi'yle Çocuk Şarkıları-2, Türkiye'yiz Biz" ile çocukların ve ebeveynlerin gönlünü kazanıyor.

Sezen, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, televizyonda çocuk programları yapmaya başlamadan önce de çocuklarla haşır neşir olduğunu, bir vakfın çocuk kulübü başkanlığını yaptığını dile getirdi.

Çocuklarla vakit geçirmenin çok hoşuna gittiğini ve kendisini hiç zorlamadığını ifade eden Sezen, "Spor ya da haber programı yapmayı hiç düşünmüyorum. Öyle bir derdim yok. Çok mutluyum" dedi.

Sezen, çocuk şarkıları albümü çıkarma fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı:

"Yasin adında bir oğlum var. Yasin, aşklı meşkli şarkılar söylemeye başladı. 'Nasıl olur? 6-7 yaşındaki bir çocuğun aşklı meşkli şarkı söylemesi biraz abes. Bunun olmaması gerekir' diye düşündüm. Çocuk demek, hayal gücünü zorlayıcı demek. İlk albümüm olan 'Burak Abi'yle Çocuk Şarkıları-Cüceler'i böyle çıkardım. Albüm çok tuttu. Bütün çocuklar ezbere biliyor şarkıları. Herkes 'Çok önemli bir işe imza atıyorsun' dedi. Ben de bu şeritten devam ettim."

- "Çocuklara yönelik şarkı yapmak, büyük Türkiye'yi anlatmak açısından çok önemliydi"

Yeni albümünde "Türkiye'yiz Biz" diye bir şarkı olduğuna değinen Sezen, şöyle devam etti:

"Çocuklara yönelik 'Türkiye'yiz Biz' diye bir şarkı yapmak, büyük Türkiye'yi anlatmak açısından çok önemliydi. Artık ülkemiz çok büyük, dünyada söz sahibi diyebiliriz. Bunu büyük birisine anlatmak, onu inandırmak zor olabiliyor. Çocukken bu işi öğretmek lazım diye düşündüm ve 'Türkiye'yiz Biz' şarkısını yaptım."

Sezen, albümdeki tüm çocuk şarkılarının içine sindiğini ve hepsini beğenerek söylediğini ifade ederek, albümdeki "Dandini" ninnisini, rap müziğine uyarlayarak yaptıklarını söyledi.

Çocuklardan ve anne-babalarından beğeni almanın kendisini memnun ettiğini belirten Sezen, "Türkiye'de çocuğa yönelik müzik albümü yapılmıyor. Bir şeye tutkuluysanız, o işe uğraş verirsiniz. Ben çocuğa tutkuluyum. Bu iş sevda işi, aşk işi. Önümüzdeki senelerde de çocuk albümleri yapmaya devam edeceğim, çünkü çocuk önemli. Çocuğa güzel bir şey öğretirseniz senelerce gider, emeğiniz olur" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocukların Gönlünü Şarkılarla Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement